ÄKS

Suolahden Wanha Asema herää henkiin festariviikolla

25.07.2021 06:00
Suolahden Wanha Asema.

Suolahden vanha asemarakennus ja sen ympäristö museovaunuineen veturitalleilta perinnetelakalle on näkemisen arvoinen paikka. Ääniä Festivaaleilla sen voi myös kokea.

 

Wanhan Aseman ovet aukeavat usean näyttelyn esittelytilana 26.7.–1.8.

Ratapihalla elämyksen haluinen festivaalikävijä voi yöpyä Keitele-Museon omistamassa makuuvaunussa. Viereisestä ravintolavaunusta saa kahvia, jäätelöä ja lounasta maanantaista sunnuntaihin. Myös viime vuonna valmistunut kalustohalli on auki yleisölle Ääniä-viikolla.

Perheille tekemistä on tarjolla PinskuPuistossa maanantaista torstaihin 26.–29.7. sekä tiistaina Äänekosken Kalevalaisten naisten Puuhaa Lapsille -pajassa.

Asemarakennus tarjoaa arvokkaat puitteet vierailevan työryhmän Kirsimari E. Törösen ja Anton Ripattin FLUCTUS-animaatiolle, Emmi-Inkeri Rimpilän poikkitaiteelliselle aistihuoneelle, Heini Saarin näyttelylle sekä Suolahden Kameroiden valokuville.

Torstaina 29.7. asemarakennuksen näyttelyiden lisäksi ohjelmassa on Matti Kivilahden sekä Maija Piitulaisen ja Juha Hintikan runoutta sekä musiikkia. Torstaina asemarakennuksessa järjestetään myös VR-työpaja lapsille sekä esitellään Leena Jääskeläisen virtuaalitodellisuudessa koettavaa näyttelykokonaisuutta.

Festivaaliviikon erikoisin näyttelytila löytyy niin ikään ratapihalta, kun Jegori Miininin ja Okko Alitalon näyttely Värikartastot I-IX pystytetään vanhaan postivaunuun.

Lauantaina 31.7. Wanhalta Asemalta pääsee edestakaiselle juna-laivamatkalle Laukaan kautta Jyväskylään. Sunnuntaina 1.8. järjestetään myös risteily Viitasaarelle.

Lisätietoja: Keitelemuseo.fi

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy