ÄKS

Suolahdessa juhlittiin Suomen mestaruutta, RC Pajulahti kaukalopallomestariksi

26.03.2023 20:18
Kuva: Ville Hartikka

Kaukalopallon SM-lopputurnaus, Final Four pelattiin viikonloppuna Suolahdessa. Pitkät perinteet omaava laji on elänyt muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta tälle kaudelle SM-sarja saatiin käyntiin kuuden joukkueen voimin.

 

Suolahdessa mittelivät neljä parasta, lauantaina välierien merkeissä ja sunnuntaina pronssi- ja finaalipelin muodossa. Suolahti valikoitui pelipaikaksi keskeisen sijaintinsa ja upeiden nykyaikaisten puitteiden myötä, ja jo viime talvena pelattiin lämmittelyksi jäähallissa veteraanien SM-turnaus.

Lauantain välierissä itsensä voittoon kampesivat Team No Control Kuopiosta, sekä RC Pajulahti. Pronssiotteluun oli tyytyminen Napapiirin Kaukalopallolla sekä RB-Oululla.

Sunnuntain pronssiottelussa oululaiset pyörittivät Napapiirin joukkuetta lopulta tylyin lukemin 10-3, ja nappasivat kotimatkalle varmasti maistuvat mitalit mukaan. Finaalia päästiin mittelemään tämän perään, ja siitä muodostui tasaisempi, ja osittain vauhdikkaampikin vääntö. Niskan päällä koko ottelun ajan ollut Pajulahti eteni neljä maalia iskeneen Rami Välimaan johdolla vastustamattomasti voittoon, kukistaen kuopiolaiset lopulta lukemin 6-9. Näin ollen Pajulahti nappasi ensimmäisen kaukalopallon Suomen mestaruutensa.

Finaalia oli saapunut seuraamaan liki 200 silmäparia, ja palaute puitteista ja paikallisista järjestelyistä oli pelkästään positiivista. Nähtäväksi jää, saadaanko tästä jonkinlainen perinne, sillä jo kolmen viikon päästä 15.-16.huhtikuuta jäähallissa mitellään kaukalopallon ikämiesten SM-turnaus.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy