ÄKS

Suolahti sai oman korusarjan – Keitele-Museolla on talkootyö voimissaan

10.05.2021 05:00
Laura Kumpulainen kutsuttiin suunnittelemaan Suolahteen oma korusarja. Kyläyhdistysaktiivit Markku Waris ja Terho Poikolainen ihastelivat lopputulosta.

Keiteleen kutsu -nimeä kantava korusarja esiteltiin lauantaina Suolahden kyläyhdistyksen talkooväelle. Koruesittelyn jälkeen lähdettiin raivaamaan Tervatehtaalle vievää junarataa. 

 

Keiteleen kutsu -korusarja on Suolahden kyläyhdistyksen toiveiden pohjatla suunniteltu ja toteutettu tuoteperhe, johon kuuluu hopeiset kaulakoru, pinssi ja korvakorut. Korua suunnittelemaan pyydettiin rautalampilainen korumuotoilija Laura Kumpululainen, jonka juuret löytyvät Keiteleen rannalta, Ruotinkylältä.

– Tämä oli minulle ensimmäinen tilaustyö, joten tietenkin myös siksi tärkeä. Läheinenkin, sillä mummolani on Ruotinkylällä, joten siellä olen lapsuuttani viettänyt, Kumpulainen sanoo.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut Suolahtea ympäröivä vesistö. Muotokielessä puhuttelee myös junaraide-elementti sekä höyryveturi.

– Idea sai muotonsa kyläyhdistyksen logosta. Lisäksi pinssissä että riipuksessa on vesistöä symboloiva sininen, makean veden helmi, Kumpulainen sanoo.

Korut kierisivät ihailtavana talkooväen keskuudessa Keitele-Museon ravintolavaunussa, Kultaisessa kulkurissa.

– Tämä on juuri sellainen, kuin toiveissa oli, koruhankkeen alulle polkaissut väistynyt puheenjohtaja Markku Waris kiittelee.

Koruja voi tilata kyläyhdistyksen kautta.

Kouruesittelyn ja kahvikupposten jälkeen siirryttiin raivaamaan Tippalaan vievää, noin 1,2 kilometrin mittaista rataosuutta. Kiskoparin kylkeen kasvanutta risukkoa vesomaan lähti reilut kymmenen käsiparia. Nuorimmat junaharrastajat tulivat Jyväskylästä asti.

– Minua kiinnostaa rautatiet ja junat. Olen ollut mukana Keitele-Museon toiminnassa jo parin vuoden ajan, kertoo vesurin kanssa paikalle tullut Kasper, 14.

13-vuotias Vilho oli mukana ensimmäistä kertaa.

– Minulla ei ole vielä karttunut kokemusta vesakon raivauksesta, mutta kohta on, kertoo Vilho ja hyppää Kasperin kanssa ratakuorma-auto Tka 7:n kyytiin.

Uutterimmat talkoolaiset tekivät pitkän päivän. Välillä talkoolaiset pitivät tauon ravintolavaunussa, jossa tarjottiin maittava lounas.

– Tulevana viikonloppuna jatketaan talkoita, Jarkko Pasanen vinkkaa.

Keiteleen kutsu korusarjaan kuuluu riipus, pinssi ja korvakorut.

Vilho ja Kasper tulivat Jyväskylästä asti radan raivaustalkoisiin.

Rata ja radan varret putsataan risukosta.

Tippalaan vievän radanvarren risukko sai kyytiä.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy