Todellinen superruoka kasvaa lähellä.
Pohjolan keittiö on noussut suosioon maailmalla. Meillä on runsaasti omintakeisia ruoka-aineita, kuten marjat, sienet ja muut metsänantimet. Valoisa kesä kasvattaa myös viljelykasveihin runsaasti aromeja, järvikalaa käytetään kekseliäästi ja riista antaa oman jännittävän säväyksensä lautaselle.
Herkullisuutensa lisäksi pohjoisen ruoka-aineilla on monia terveysvaikutuksia. Pohjolan viljat, kaura, ohra ja ruis, ovat superruokaa hyvien kasvikuitujensa ansiosta. Öljykasvit, rypsi ja rapsi, päihittävät muut kasviöljyt erinomaisella rasvakoostumuksellaan. Marjat ja monet kasvikset sisältävät elimistöä suojelevia tehoaineita. Kalansyöjät pysyvät terveinä, sillä kalasta saa runsaasti tärkeitä ravintoaineita.
Pohjoismaissa on viime aikoina tutkittu täkäläistä ruokavaliota perusteellisesti. Terveelliseen Pohjolan ruokavalioon kuuluu säännöllisesti metsämarjoja, kaaleja, kalaa, rypsiöljyä sekä täysjyväviljaa, ja lihaa syödään vain vähän.
On havaittu, että jos noudatetaan suositusten mukaista Pohjolan ruokavaliota, sillä on hyviä vaikutuksia niin verenpaineeseen kuin veren rasva-arvoihinkin. Myös kakkostyypin diabeteksen vaara vähenee. Lisäksi ruokavalio auttaa painonhallinnassa.
Pohjolassa tuotetaan puhtaita elintarvikkeita. Kylmän talven ansiosta kasvinsuojeluaineita ei tarvitse käyttää yhtä paljon kuin lämpimissä maissa, ja harvaan asutuilla alueilla maaperä ja vesistö ovat säilyneet puhtaina.
Esimerkiksi marjoja on turvallista käyttää kuumentamatta. Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus poimia luonnon antimia suoraan metsästä sekä kalastaa tuhansista järvistämme, mikä säästää luontoa ja pienentää jokaisen omaa ruokalaskua.