ÄKS

Suurenmoista! lunasti nimensä monin kerroin

12.02.2018 09:17 (muokattu 12.02.2018 09:19)
Ihastuttava Madame äänitysstudiossaan.
Äänekosken Teatterin näytelmä Suurenmoista! valloitti yleisönsä ensi-illassa 10. helmikuuta.

Taina Myyryläinen on Florence Foster Jenkins, New Yorkin sosialiitti ja sopraano. Hänellä on suuri sydän, herkeämätön päättäväisyys, mutta hän on aivan kyvytön laulamaan.
Yleisö nauroi valtoimenaan, kun Madame Florence tulkitsi kuuluisia aarioita Mozartista Verdiin. Ehkä hervottomin kappale oli espanjalainen Clavelitos, jossa jokainen ranteen heilautus sai aikaan uuden naurunpyrähdyksen.

Välillä tuntuu, ettei Myyryläinen ainoastaan näyttele Madamea, hän ON tuo rakastettava sopraano. Myyryläisen taidokkuus, hiottu olemus ja täysin verraton lauluääni saa yleisön haukkomaan henkeään heti ensi metreistä. Jori Mäenpään opissa Myyryläinen on oppinut laulamaan väärin juuri oikealla tavalla, ihan hitusen ohi nuotin ja sellaisella palolla, että seisovat aplodit ovat enemmän kuin ansaitut.

Madamen ympärillä hääräävät uskolliset ystävä Dorothy (Leena Hyttinen), pianisti Cosme McMoon (Tomi Kinnunen), miesystävä St.Clair Bayfield (Tarmo Pennanen) ja tyly palvelijatar Maria (Katja Jäntti). Ystävien pohjaton luottamus ja rakkaus roolihahmoa kohtaan hämmentää aluksi, mutta jokainen hahmo paljastaa lopulta omat aidot motiivinsa. Pahiksen Verindah Gedgen roolin naulitsee Outi Pantsar, niin hyvin, että häntä tekee mieli potkaista.

Madamen ystävätär Dorothy (oik.) on boheemi ja aito ystävä.

Pianisti Cosme McMoon on kuin puulla päähän lyöty Madamen lauluäänen edessä.

St. Clair on hyvä vastapaino hieman höpsähtäneelle Madamelle.

Teatterin osaava taustajoukko on osannut luoda upean 40-luvun tunnelman Painotalon Mikkosaliin. Puvustus, tarpeisto ja nerokas muuttuva lavastus antavat esitykselle upeat puitteet, jotka tukevat hurmiollista näytelmää mahdottoman hyvin.

Ohjaaja Kirsi Sulonen on jälleen vienyt näyttelijöidensä taidot äärirajoille, mutta niin hallitusti, että homma pysyy kasassa loppuun saakka. Kohtauksista revitään irti jokainen sekunti, eikä ote herkeä hetkeksikään.
Näytelmässä saamme seurata Madamen tietä unelmiensa konserttiin Carnegie Halliin ja tunteet vellovat tikahduttavasta naurusta sydäntä riipivään draamaan. Miten voikaan yksi näytelmä viedä tunnetilat niin laidasta laitaan. Näytelmä ei turvaudu myötähäpeään, vaan saa yleisönsä rakastumaan Madameen ja hänen uskolliseen lähipiiriinsä.
– Kukaan ei laita itseään peliin kuten hän. Hän tempaisee ihmisen omasta elämästään, kuuluvat repliikit, jotka osuvat napakymppiin.
MILKA KROGERUS

Suurenmoista! Äänekosken teatterissa 10.2. – 18.3. 
Lisätietoja ja liput täältä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy