ÄKS

Syksyn 2023 influenssa- ja koronarokotukset Keski-Suomen hyvinvointialueella

12.09.2023 18:32

Influenssa- ja koronarokotuksia annetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella sekä ajanvarauksella että ajanvarauksettomilla rokotuspäivillä marraskuusta 2023 alkaen.

 

Rokotuspäivistä ja ajanvarauksen alkamisesta tiedotetaan tarkemmin erikseen. Influenssa- ja koronarokotteen voi ottaa yhtä aikaa.

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja 

– Raskaana olevat

– Kaikki 65 vuotta täyttäneet

– Alle 7-vuotiaat lapset

– Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

– Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon

– Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri

– Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat

Lisäksi THL on ohjeistanut, että maksutonta kausi-influenssarokotetta voidaan tarjota kaikille niille henkilöille, jotka työnsä tai muun olosuhteen vuoksi ovat suuressa lintuinfluenssaviruksen tartuntariskissä. Näitä ryhmiä ovat muun muassa:

– turkistarhoilla työskentelevät

– siipikarjan parissa työskentelevät

– virkaeläinlääkärit sekä

– laboratoriotyöntekijät, jotka työskentelevät lintuinfluenssan näytteenoton parissa.

Maksuttomaan koronatehosterokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat sekä 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt.  Tarkempi listaus maksuttoman influenssa- ja koronarokotteen saavista riskisryhmistä löytyy THL:n verkkosivuilta: Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvien influenssarokotukset – THL

Influenssa- ja koronarokotuspäivät tarkentuvat syyskuun aikana  

Tarkemmat tiedot hyvinvointialueen eri toimipisteiden influenssa- ja koronarokotuspäivistä ja eri asiakasryhmien rokotuksista julkaistaan Hyvaks.fi-verkkosivustolle syyskuun aikana ja niistä tiedotetaan erikseen:  Influenssa– ja koronarokotukset

Jyväskylässä Novan terveysasemalla (Sairaala Novan 1. kerros, Hoitajantie 3) järjestetään kolme ajanvarauksetonta influenssa- ja koronarokotuspäivää marras- ja joulukuussa lauantaisin 18.11. klo 8–17.30, 2.12. klo 8–16 ja 16.12. klo 8–15. Kaikki hyvinvointialueella asuvat, maksuttomaan influenssa- ja koronarokotteeseen oikeutetut voivat tulla näihin rokotuspäiviin ottamaan rokotukset ilman ajanvarausta riippumatta asuinkunnastaan. 

Rokotuspäivien yhteydessä Sairaala Novalla järjestetään terveyden edistämisen TERVE-tapahtuma, jossa on paikalla terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä yhdistyksiä, järjestöjä sekä hyvinvointialueen omien palveluiden edustajia esittelemässä toimintaansa ja tapaamassa hyvinvointialueen asukkaita. 

Alle 7-vuotiaiden, koululaisten, opiskelijoiden ja raskaana olevien influenssarokotukset 

Alle 7-vuotiaat lapset ja raskaana olevat henkilöt rokotetaan neuvoloissa ja rokotuksista tiedotetaan tarkemmin viikolla 38. Kouluterveydenhuolto järjestää koululaisten rokotukset. Terveydenhoitajat tiedottavat perheille oman koulunsa rokotuksista Wilma-tiedotteella. Opiskeluterveydenhuolto vastaa toisen asteen opiskelijoiden rokotuksista ja tiedottaa niistä Wilma-tiedottein.

Koti- ja asumispalveluiden asiakkaiden 

Ikääntyneiden ja erityisryhmien asumispalveluiden asiakkaiden sekä kotiin vietävien palveluiden asiakkaiden rokotuksista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Maksuttomia pneumokokkirokotteita on tarjolla toistaiseksi rajoitetusti 

THL on laajentanut kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan maksuttoman pneumokokkirokotteen riskiryhmää. Rokotteita on kuitenkin Suomessa vain rajoitettu määrä, minkä vuoksi niitä voidaan toistaiseksi tarjota vain erikoissairaanhoidon vastaanotoilla, siinä määrin kuin rokotetta riittää. Rokotteita saadaan lisää ensi vuoden puolella, jolloin rokotuksia voidaan laajentaa myös perusterveydenhuoltoon. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy