ÄKS

Taide vahvistaa ja innostaa – Karhunlähteen päiväkodin kevätnäyttely on täynnä väriä ja tekemisen iloa

26.05.2023 10:48
Nallet ihailevat taiteilemiaan leijonia.

Naperoiden tekemässä näyttelyssä oli ihana piipahtaa. Sieltä löytyi väriä, iloa ja tekemisen riemua ihan jokaisesta teoksesta. 

 

Taide vahvistaa lapsen luovuutta, herättelee uteliaisuutta ja innostaa kokeilemaan. Taiteen tekemisen kautta on ilmaisun voima on ripustettu näkyviin Karhunlähteen päiväkotiin, jossa on valmisteltu koko päiväkodin taidenäyttelyä viiden ryhmän voimin. Nähtäville on ripustettu monet tekniikat maalausten ja veistosten myötä. 

Toimittaja pääsi katsomaan taidenäyttelyä Nallet -ryhmän kanssa. Vauhtia piisasi kun kipaistiin etsimään sitä omaa teosta. Välillä palattiin ruotuun, kun muistutettiin, ettei teoksiin saa koskea ja että kannattaa ottaa käyttöön ”taidenäyttelykädet”. Ne on sellaiset että laitetaan ranteet ristiin alaselälle, pepun  päälle. Vauhti toppasi heti – ainakin hetkeksi. Pohdittiin, että askartelusta tai maalauksesta tulee teos, kun se ripustetaan näytteille. Taide on jännä juttu! 

Karhunlähteen päiväkodissa käydään katsomassa näyttelyä jokaisen ryhmän kera. Myös vanhemmat pääsevät tutustumaan upeaan ja kutsuvasti ripustettuun näyttelyyn. Pitkän talven ja kuluvan kevään aikana tehdyt teokset yllättävät itse taiteilijatkin, kun ylpeänä esitellään aikaansaannoksia. On jo huomattu, että on tärkeää päästä näyttämään, mitä on tehty. 

– Minä olen tehnyt tämän leijonan. Vaikeinta oli leikkaus ja liimatessakin sai olla tarkkana, esittelee Nemo suorasuista mutta kovasti sympaattista leijonaansa. 

– Jaksoin hyvin keskittyä ja tästä tuli iloinen, Jasper sanoo osoittaen pikkuisella sormellaan leveästi hymyilevää leijonaa. 

Tekniikat on otettu haltuun kun on päästy laveeraamaan, värittämään, painamaan ja muovailemaan. On opittu saksien käyttöä ja silmä-käsi koordinaatiota. Erilaisten keinojen soveltaminen on otettu mukavasti haltuun ja lisämausteen antavat itse taiteilijat, lapset, joiden mielikuvitus tuo teoksiin suolaa ja sokeria. 

Eläimet on hyvä aihe: näyttelystä voi bongata leijonien lisäksi pingviinejä, kilpikonnia, oravia ja etanoita unohtamatta ötököitä! Teosseinät ovat värikylläisiä ja aistittavissa on, että askertaluhetket ovat olleet mukaansatempaavia. 

– Tässä paistaa aurinko ja sitten se menee paistamaan toiseen maailmaan, sanoo Jasmin tekemästään auringosta, jolle on taiteiltu punaiset huulet ja huikean pitkät ripset. 

Meri näyttää miten upeita ruusuja hän on loihtinut.

Karhunlähteen päiväkodissa on tehty taidetta koko karhupesueen voimin. 

Oman teoksen löytyminen on onnellinen hetki.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy