Tällä hetkellä Keski-Suomessa ei ole hallitsematonta epidemiaa


Koronatilanne on Keski-Suomessa pysynyt edelleen rauhallisena ja kiireetöntä hoitoa on alettu nostaa ylös tarkkaan harkiten myös monien riskiryhmään kuuluvien potilaiden osalta.

KSSHP:n vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva muistuttaa, että sairaalaan tulo kiireettömienkin hoitojen osalta on turvallista. Todettujen koronatapausten tartuntaketjut tunnetaan ja altistuneet on asetettu kotikaranteeniin. Tällä hetkellä Keski-Suomessa ei ole hallitsematonta epidemiaa.

– Potilaiden hoidon suhteen me pyrimme edelleen siihen, että vastaanottokäyntejä korvataan mahdollisimman paljon korvaavilla tavoilla, kuten etävastaanotoilla. Ja vaikka kiireetöntä hoitoa pyritään lisäämään, on hyvä muistaa, että sairaalaan ei pidä kenenkään potilaan tai hoitohenkilökuntaan kuuluvan saapua, mikäli heillä ilmenee vähäisiäkin infektio-oireita. Myöskään sairaalan sisätiloissa ei sallita ylimääräistä liikkumista. Vain välttämättömät saattajat sallitaan, kuten tähänkin saakka, vs. johtajaylilääkäri Juha Paloneva toteaa.  

Paloneva kehottaa kaikkia muistamaan valtioneuvoston ja terveysviranomaisten antamat ohjeet myös vapun aikana. Kokoontumisrajoitusten rikkominen ja ryhmissä liikkuminen ja oleilu ovat riski koronavirusepidemian kehittymiselle.

Vastaa