ÄKS

Taloushallissa uutta valikoimaa tutulla paikalla Suolahdessa

08.05.2023 11:45
Sakari Lilja on avannut Suolahdessa Taloushallin monipuolisine tavaravalikoimineen aivan taajaman keskustassa. Makeisosastollakin on mukavasti valinnanvaraa. 

Mitä Kummaa on nyt Taloiushalli. 

 

Takavuosina tällaista liikettä sanottiin lyhyttavarakaupaksi. 

– Eli valikoimaa on moneen lähtöön, mutta ruokatavaroiden tuoretuotteet puuttuvat, selvittää yrittäjä Sakari Lilja kauppansa toimintaa Suolahdessa.

Taloushallin ovet ovat avautuneet keskeisellä paikalla sataman liikenneympyrän kupeessa. Kausituotteena on nyt myynnissä muun muassa multaa ja kasvuturvetta säkkitavarana.

Lilja pyöritti tiloissa parisen vuotta vastaavaa monitavaramyymäläänsä, mutta toiminta ajettiin alas viime vuoden lopulla.

– Se oli alun perin tarkoitettu muutaman kuukauden mittaiseksi varaston tyhjennysmyynniksi, mutta toiminta jatkui ja uusiakin tuotteita hankittiin hyllyyn, Lilja kertoo. Varastoa oli jäänyt, kun hän useita vuosia sitten oli mukana lyhyttavarakaupan toiminnassa.

Korona-aikana Suolahden liikkeen toiminta pyöri paljolti epidemian ehdoilla. Lilja kertoo, että tilojen vuokraaminen tai toiminnan kehittäminen pyöri mielessä. Loppuunmyynnillä saatiin tilaa uudistumiselle.

– Tyhjennysmyynti sujui hyvin. Saatiin paljon uusia asiakkaita, joista moni ihmetteli tavaran määrää ja lajien runsautta. Moni ilahtui, kun löysi valikoimista myös merkkituotteita, Lilja kertoo.

Nyt tiloja ja tuotevalikoimaa on kehitetty. Tarjolla on entistä enemmän laadukasta, mutta edelleen edullista tavaraa.

– Asiakkaiden toiveita on kuunneltu ja tarjontaa muokattu sen mukaan. Pienet tilat on saatu avarammiksi ja helpommin liikuttavaksi sekä tuotteet paremmin esille, kauppias toteaa.

Hän arvioi, että liikepaikka on nyt pantu merkille ja kauppa tuotteineen tunnetaan entistä laajemmin.

Valikoimista löytyy monipuolisesti kodin taloustavaraa, kemikaaleineen, pesuaineineen ja keittiötarvikkeineen, myös käyttötavaraa on lisätty. Makeisosastoa on kehitetty ja työkaluja tullut lisää. Vaatepuolella painottuvat alusasut ja kalastustarvikkeitakin on edelleen kaupan.

– Tulisi pitkä lista, jos luettelisi kaiken mitä täällä on tarjolla. Kannattaa tulla tutustumaan. Paljon on sellaistakin, mitä ei isojen kauppaketjujen myymälöistä löydy, Lilja arvioi.

Hän pohtii, että Taloushalli monipuolistaa Äänekosken ja etenkin Suolahden liike-elämää.

– Sekin on hyvä juttu, että monia tuotteita ei tarvitse lähteä hakemaan kauempaa, vaan ne löytyvät ihan tästä meiltä ihan lähikulmilta, Lilja toteaa.

  

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy