ÄKS

Tandem -tapahtumasta ideoita rekrytoimiseen

11.10.2019 11:24
Virpi Malmberg kannustaa yrittäjiä lähtemään mukaan tapahtumiin
Miksi kukaan tulisi meille töihin? Se on ydinkysymys, kun puhutaan HR -brändäyksestä.

 

Mikä on se mielikuva, jonka työnhakija yrityksestä saa ja miten mielikuvaa rakennetaan houkuttelevammaksi työnhakijoille? Näitä pohdittiin maanantaina Äänekoskella yrittäjille suunnatussa tilaisuudessa. Alustajana keskustelulle toimi Aktiivipoika Tatu, joka innosti yritysten edustajia uudenlaiseen ajatteluun.

Tandem on Keski-Suomen ELY-keskuksen vuonna 2019 käynnistämä kampanja, jolla pyritään helpottamaan alueen yritysten työvoimapulaa. Mukana tapahtuman järjestämisessä olivat myös POKE ja TE-palvelut, sekä Äänekosken kaupungin työllisyyspalvelut.

Moni yritys kamppailee osaavan työvoiman puutteessa, eikä rekrytoinnissa aina osata nostaa oikeita asioita esille.

– Suomalaiset ovat huonoja kehumaan itseään ja sama pätee myös rekrytointeihin. Yrityksellä saattaa olla paljonkin annettavaa työntekijälle, mutta sitä ei välttämättä osata tuoda esille uusia työntekijöitä etsittäessä. Ajatellaan, että meillä nyt on vaan tällainen perusfirma, ei meillä ole mitään ihmeellistä. Vaikka todellisuudessa yrityksestä saattaa löytyä vaikka mitä lisäarvoa tuovaa työntekijälle, ELY-keskuksen Minna Haapala toteaa.

Tapahtumassa mukana olleen naistenvaateliike Virpikatariinan Virpi Malmberg sai hyödyllisiä vinkkejä tulevaisuuden rekrytointeihin, sekä yritysimagon luomiseen.

– Jokaisella yrityksellä on tarjota tietyt perusasiat työnhakijalle, mutta mikä tekee juuri meidän yrityksestämme houkuttelevan? Mahdollisuudet kouluttautua, luontoisedut ja mahtavat työkaverit voivat olla asioita, jotka luovat haluttua mielikuvaa työnantajasta. Minä voin esimerkiksi siirtää osaamistani värianalyysin teossa ja pukeutumisneuvonnassa myös työntekijöilleni, Virpi Malmberg kertoo.

Yrittäjille suunnatuissa tilaisuuksissa tärkeää on myös yhteisöllisyys ja vertaistuki muilta yrittäjiltä. Yhdessä asioista keskustellessa usein huomataan, että muut painivat samanlaisten ongelmien kanssa. Yhdessä löydetään myös ratkaisuja, jotka yksin saattavat jäädä huomiotta.

Seuraava tapahtuma järjestetään Viitasaarella yhteistyössä TE-palveluiden ja Viitasaaren kaupungin kanssa 30.10. Myös Laukaaseen on suunnitteilla oma tapahtuma 10.12

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy