ÄKS

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Jyväskylässä: Kun pahasta selviää, se on kannustus ponnistaa eteenpäin

26.09.2021 20:54 (muokattu 26.09.2021 21:00)
Sauli Niinistö puhui yrittäjäuhlassa Jyväskylässä. Tero Takalo-Eskola

Presidentti nosti Yrittäjäpäivien juhlapuheessaan esiin viimeisen puolentoista vuoden aikana monelle yrittäjälle tutun olotilan – epävarmuudessa elämisen. Tätä tunnetta kukin on joutunut käsittelemään omalla tavallaan pandemian aikana.

 

– Läheisten tuki, yrittäjäjärjestön ja oman verkoston apu ovat auttaneet monia teitä eteenpäin. Ja tietenkin sisu. Yrittäjän tahto ajatella, että tästäkin selvitään, kiteytti presidentti Sauli Niinistö. 

Viimeaikaiset suhdanneuutiset kertovat yritysten palanneen keskimäärin lähes pandemiaa edeltäneeseen tilanteeseen. Presidentti kuitenkin painotti, että malttaisimme nyt huomioida toimialoja ja yrittäjiä, joiden toiminnassa korjausliikettä ei vielä näy.

–  Te yrittäjinä olette paljon vartijoina. Kannatte riskillänne vastuuta työllisyydestä ja osaltanne huolehditte suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnista. Minä luotan siihen, että sisulla ja tarmolla olette etulinjassa viemässä Suomea eteenpäin, presidentti painotti.

Yrittäjäpäivät saivat osallistujilta kiitosta muun muassa puhujistaan. Erityisen paljon yrittäjät odottivat kuitenkin toistensa kohtaamista, verkostoitumista ja kuulumisten vaihtamista.

– Nämä Valtakunnalliset yrittäjäpäivät olivat kaikkien aikojen parhaat. Kun on koronan aikana menettänyt kokoontumisten vapautta, olivat juhlavieraat erityisen kiitollisia ja innostuneita, kun saimme vihdoin olla läsnä. Presidentin puheissa nousi esiin huoli yrityksistä, jotka ovat koronan vuoksi kokeneet merkittäviä vaurioita. Vaikka Suomen talous nyt kasvaa, hän piti tärkeänä, ettemme nyt unohda heitä, joilla on vielä pitkä tie ulos kriisistä, Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen summaa.

Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski iloitsee onnistuneesta tapahtumasta.

– Löimme lisää löylyä kasvuun ja hyvinvointiin tuhatpäisellä yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden joukolla. Tasavallan presidentin vierailu oli suuri kunnia meille, ja Keski-Suomeen tuli myös Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Upea viikonloppu yrittäjyyden äärellä, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski hehkutti.

Lauantai-illan Yrittäjägaalassa palkittiin vuoden valtakunnalliset yrittäjät, yksinyrittäjät ja nuoret yrittäjät. Yksi valtakunnallisista palkinnoista luovutettiin jyväskyläläiselle Tana Oy:lle.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy