ÄKS

Tässä vaali-illan tulospaketti pähkinänkuoressa

14.06.2021 11:01
Valtuuston syyskausi on jo hyvässä vauhdissa.

SDP säilytti valtuustosalissa suurimman puolueen aseman vaikka menettikin yhden paikan. Toiseksi suurimpia puolueita on paikkoihin katsottuna kolme: keskusta, vasemmistoliitto sekä perussuomalaiset, jokaisella kahdeksan valtuutettua.

 

Vaali-illan voittajiksi kipusivat perussuomalaiset sekä kokoomus. Häviäjiä ovat vasemmistoliitto, joka menetti kaksi paikkaa sekä vihreät joka jatkaa valtuustotyöskentelyä kahden valtuutetun voimin. Valtuustossa paikat ennallaan säilyttivät keskusta sekä kristillisdemokraatit.

Äänikuninkaaksi nousi vasemmistoliiton Juho Kautto 336 äänellä ja äänikuningattaren kruunun päähänsä asettaa perussuomalaisten Marke Tuominen 191 ääntä. Vertauslukutilaston ykkönen on demareiden Kari Kiiskinen 277 äänellä.

– Ihan hyvä fiilis. On mukava olo, kun äänestäjät luottavat edelleen. Näyttää siltä, että on tehty oikeita asioita, ja osattu viedä niitä yhteistyössä eteenpäin.

Kiiskinen tavoittelee jatkopestiä kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

– Itse katson asian niin, että äänestäjät niin haluavat. Jos päätetään, että hallituksen puheenjohtajuus tulee meille demareille, niin kyllä olen käytettävissä edelleen. Minulla on kovat halut jatkaa työtä, jolle on tehty jo hyvät pohjat, Kiiskinen sanoo.

Valtuuston keski-ikä on 52 vuotta, miehiä valtuutetuista on 56 prosenttia ja naisia 44 prosenttia.

Putoajista mainittakoon kokoomuksen Olli Jämsén sekä demareiden Hannu Penttinen. Molemmat jäivät vain yhden äänen päähän valtuustopaikasta.

Pienimmällä äänimäärällä valtuustoon pääsi vasemmistoliiton ensikertalainen, Pasi Hartikka (56 ääntä).

SDP 11 (-1)

KESK 8

VAS 8 (-2)

PS 8 (+ 4) laskemme neljä paikkaa lisää, sillä kuluva valtuustokausi mentiin neljän perussuomalaisen voimin. Kausi alkoi viidellä valtuutetulla.

KOK 4 (+1)

KD 2

VIHR 2 (-1)

Katso kaikki valtuutetut:

Vastaa

  1. Janne Hyytiäinen sanoo:

    Hannu Penttinen ei jäänyt yhden äänen päähän paikasta. Ero läpi päässeeseen Jorma Paajasen oli 15 ääntä. Vertailulukujen perusteella SDP olisi tarvinnut 12 ääntä enemmän, jotta Penttinen olisi mennyt läpi.

    1. Bullriver sanoo:

      Suokaamme eläkeläisille rauhalliset eläkevuodet. Valtuustolle on hyväksi että siellä on enemmistönä aktiivielämässä kiinni olevia edustajia.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy