Perusturvalautakunta päätti 27. huhtikuuta käydyssä kokouksessaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja ei Äänekoskella nosteta. Kaupunginhallitus saattaa kuitenkin käyttää asiassa otto-oikeuttaan.
Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina 9. toukokuuta keskustelemaan muun muassa terveydenhuollon asiakasmaksuista. Kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti kaupunginhallitus käyttäisi asiassa otto-oikeuttaan ja määräisi asiakasmaksut korotettaviksi kesäkuun alusta lähtien.
Kaupunginhallitukselle asian on valmistellut talousjohtaja Tapani Hämäläinen, joka vetoaa asiassa muun muassa kaupungin heikkoon taloustilanteeseen ja siihen, että lähes kaikki ympäristökunnat ovat nostaneet sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja.
Mikäli kaupunginhallitus päättää korottaa maksuja esityslistan ehdotuksen mukaisesti terveyskeskusmaksu nousisi esimerkiksi terveyskeskusmaksu 16,40 eurosta 20,90 euroon ja peruuttamattomasta ajasta perittävä maksu 40,30 eurosta 51,40 euroon.
Katso mahdollisesti voimaan tuleva hinnasto täältä.
Katso kaupunginhallituksen esityslista kokonaisuudessaan täältä.
Tuosta noin vain 1.2 miljoonaa euroa Niskasen kiinteistöstä tuli maksettua, tässä heikossa taloustilanteessa…
Hyvä että rahat riitti edes toritontin ostoon, ilman sitä ei olis kyllä pärjätty.
Pistetään samantien 50€ käynti niin loppuu jonot päivystyksestä eikä tarvii palkata kalliita keikkalääkäreitä.
No, seuraavaksi voisi ostaa vaikka vanhan paperitehtaan ziljoonalla, kyllä kansa maksaa ja ei veroja tarvitse korottaa: nostetaan palvelumaksuja vielä lisää ja laitetaan vaikka tietullit terveyskadulle. Olisikohan aika alkaa oikeasti jakamaan verokortteja kaupungin palkatun henkilöstön kohdalla ja näyttämään ovea kunnallispoliitikoille?
Kaupunginjohtaja ja talousjohtaja perustelevat korotusehdotusta kaupungin huonolla taloustilanteella.Tämä argumentointi tuntuu jotenkin ristiriitaiselta, koska rahaa riittää mm. maahanmuutajien kotouttamiseen ja liiketilojen ostamiseen ainoastaan purkamista varten (sic!). Kai se on niin, että päättäjät (viranhaltijat ja valtuutetut) ovat itse ns.aktiivista väestöä ja he käyttävät pääsääntöisesti työterveyslääkärin palveluja; terveyskeskusta käyttävästä ”tuulipukukansasta” ei niin ole väliä juu. Emme nähdäkseni elä enää hyvinvointivaltiossa, jossa kaikista kuntalaisista/kansalaisista huolehdittaisiin samoilla standardeilla. Väestö eriytyy kiihtyvää vauhtia. On mielenkiintoista nähdä, miten asiaan suhtautuu perinteisen vasammiston valtuutetut.
PS. Olisi kiva myöskin tietää, missä ja miten kaupungin virkamiesjohdon työterveyshuolto on järjestetty? Nämä käynnithän rahoitetaan kunnallisilla veroilla.
Rahat pois köyhiltä ja kipeiltä.
Miten muuten on hoitovirhetilanne ja päivystystilanne Äänekoskella hoidettu?