ÄKS

Terveyskeskuksen etävastaanotot Konginkankaalle ja Sumiaisiin vuoden alusta – Kyläbussi aloittaa toimintansa helmikuussa

10.12.2020 09:56

Kylillä asuvilla  ihmisillä on huoli, että esimerkiksi terveyskeskuksessa tai muissa kaupungin palveluissa asiointi on hankalaa, johtuen lähipalveluiden keskittymisestä Äänekoskelle. Kaupunki aloittaa vuoden vaihteessa terveyskeskuksen etävastaanotot niin Konginkankaalla kuin Sumiaisissakin. Myös kyläbussi aloittaa rengasmatkailun. 

 

Senioribussin eli asiointiliikenteen ohelle on kehitteillä uusi malli, joka kantaa nimeä kyläbussi.

Asiointiliikenne toimii jos asia on nopea, kuten kaupassa käynti. Palvelu ei ole ollut toimiva terveyskeskuksessa käyntiin, sillä käynnin pituutta on hankala ennakoida. Kyläbussiin voi hypätä rengasmatkalle Suolahdesta, Hirvaskankaan ABC:ltä, Parantalasta, Konginkankaalta, Sumiaisista.  Kyläbussi kulkee Äänekosken kylien kautta aamu ja iltapäivä, kaikkina arkipäivinä.

– Kilpailutus on menossa, ja kyläbussin on tarkoitus aloittaa toimintansa helmikuussa, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Aamupäiväreitiksi on kaavailtu: Suolahti-ABC Hirvaskangas-Parantala-ÄKI TK-Suolahti- Sumiainen-Konginkangas-Äki TK ja iltapäiväreitiksi ÄKI TK-Konginkangas-Sumiainen-Suolahti-ÄKI TK- Parantala-ABC Hirvaskangas-Suolahti.

Yhdensuuntaisen lipun hinta on 3,30 euroa. Esteetön bussi on 22 paikkainen. Aikataulut tarkentuvat kunhan liikennöitsijä selviää.

– Tulossa on selkeä palvelutason parantaminen. En tiedä, onko missään muussa Suomen kunnassa näin laajamittaista palvelua, Matti Tuononen lisää.

 

Vastaa

  1. Reetta Korjonen sanoo:

    Nyt saimme joululahjan oman kunnan järjestämänä. Meillä on vain kiitoksen aika ja paras kiitos on, että sitä sitten käytämme. Käytännön toiminta muotoutuu sitten sen mukaan, mitä tarve tuo esille. Tämän oivaltaminen on tuonut uutta ajattelua ja se on uusi toimintamuoto. Ei kuitenkaan ainutlaatuinen, vaan Laukaan Vehniältä se on toiminut jo vuodesta 1977 asti.
    Tätä on toivottu kauan ja juuri yhdenvertainen toteutuminen palveluissa on meidän perustuslaillinen oikeutemme kuntalaisena.
    Kaikille, ketkä olette olleet vaikuttamassa asioiden hyvään lopputulokseen annamme etähalit ja hyvän joulumielen. Kiitos !

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy