ÄKS

Tip Tap! – Joulumantelin ensimmäinen luukku avataan tiistaina 1.12.

30.11.2020 11:06
Joulumantelin tekijäjoukosta kuvaan ennättivät Linda Takala, Pekka Ouli, Sauli Niskanen, Janne Poikolainen ja Sanni Ouli. 

ÄKSän ja ÄRMYn yhteistyön pähkinä eli Joulumanteli on tahdittanut joulukuun päiviä jo kolmen vuoden ajan – eikä tänäkään vuonna jäädä paitsi!

 

Joulumanteli – tuo huikea osoitus yhteistyöstä, yhteisöllisyydestä, lievästä hulluudesta ja innostuksesta musiikin tekoon –  tulee taas! Edellisvuosien tapaan saamme kuulla joululauluja joulukuun ensimmäisestä päivästä aina jouluaattoon asti. Neljä vuotta sitten ilmoille heitetty viaton idea on poikinut aivan uusia joululauluja reippaat 60 kappaletta! Se on hatun noston paikka. 

Koska korona, on jouduttu Joulumantelissakin hieman tinkimään. Ehkä suurin tinkaus on siinä, että tänä vuonna joukkoon ”kelpaavat” jo ne vanhat tutut, jopa perinteiseksi kutsutut joululaulut. 

– Yhteisiä isompia äänityssessioita ei ole voitu pitää koronan vuoksi. Luvassa on kuitenkin jokunen aivan uusi ja uniikki kappale, alusta asti mukana olleet joulumantelin Tip ja Tap eli Pekka Ouli ja Janne Poikolainen sanovat. 

Joulumanteli on joulumusiikki-iloittelu, jossa ei genrejä säästellä. Vielä tässä vaiheessa ei tiedetä, mitä 24 luukkua pitää sisällään, kuullaanko virttä, heavyä, rokkia, tangoa vai humppaa, nyt on vain maltettava olla kuulolla ÄKSän netissä, joka aamu ennen jouluun saakka.

Joulumanteli vaikuttaa juurtuneen äänekoskelaisten musiikintekijöiden sydämeen, sillä joululaulut ovat raikuneet jo monen muusikon mielessä sekä mikkiin. 

– Onhan tämä vallan erikoista, että meillä on jo viisi julkaisukelpoista tuotosta, vaikka joulukuuhun on aikaa vielä pari viikkoa, Pekka nauraa. 

Myönnetään, edellisvuosina on saatu jännätä, valmistuuko kappale tarinoineen ja videoineen luukusta soivaksi. Kyllä valmistui, eikä yhtenäkään aamuna aamuvirkuilta ÄKSän lukijoilta jäänyt Joulumantelin luukku avaamatta. 

Viime joulun alla Joulumantelin tekemiseen osallistui hurjat 150 henkilöä. Toissa vuonna Janne Poikolainen sävelsi 30 kappaletta joista 24 päätyi Joulumantelin luukkuihin. Toimettomana ei ole tarvinnut olla, sillä Janne toimii niin sanottuna Joulumantelin managerina. 

Mukana on jo tutuksi tulleen vakioporukan lisäksi kokonainen kuoro, Kosken Laulu. Mukaan on saatu myös nuoria tekijöitä, sillä Sanni Ouli ja Linda Takala ovat tehneet yhteistyötä musiikin että videon kanssa. 

– Minun kappaleeni on John Lennonin Happy Xmas (War is over). Olen sovittanut biisin pelimaailmasta tuttuun kasibittiseen tyyliin, Sanni paljastaa luukun sisältöä. 

Linda on taikonut ja työstänyt musalle videota. 

– Ollut tosi mielenkiintoinen projektim Linda sanoo. 

Sauli Niskasta voidaan kutsua Joulumantelin vakiokalustoon kuuluvaksi. Luvassa on taatusti tuttua saulia, omatekemän joululaulun myötä. 

– Jatketaan mun masentavaa joululaulujen linjaa, kertoo Sauli pilke silmäkulmassa. 

Eipä paljasteta enempää. Annetaan jo nyt aplodit, sillä on aivan uskomaton juttu, miten paljon kaupungistamme löytyy osaamista. 

Joulumanteli 1.-24.12. osoitteessa www.äks.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy