Toinen Äänekosken derby Huimalle

21.01.2021 22:10 (muokattu 22.01.2021 10:43)

Ottelun avausjaksolla Huiman Kalle Koivunen kuritti Kipinää kolmen pisteen heitoilla 3/3. Huima karkasi avausjaksolla 16 pisteen johtoon 38-22.

Toisella jaksolla Huiman peliote lipesi ja korinteko tyrehtyi. Kipinä onnistuikin kuromaan Huiman johdon Lauri Jäntin ja Antonio Bivinsin kolmen pisteen heitoilla ja siirtyen samalla kuskin paikalle. Puoliajalle mentiin Kipinän johdossa 44-48.

Toinen puoliaika oli tiukkaa vääntöä kori korista paikallispelin hengessä ottelun loppuun asti taistellen. Ajassa 39:15 vapaaheittoviivalle asteli Kipinän Juuso Haapasaari, heitot sisään ja ottelu tasan 87-87. Seuraavassa hyökkäyksessä Huiman Kavaughn Scott epäonnistui 2 pisteen heitossa. Kipinällä oli voitonavaimet käsissään, mutta Junior Robinson epäonnistui 3 pisteen heitossa. Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Johnathan Hudson onnistui 2 pisteen heitossa. Jatkoaikaa ei tänään tarvittu kuten lokakuun derbyssä.

Antonio Bivins loukkaantui ikävänäköisesti ottelussa, ennen loukkaantumistaan kerkesi tehdä 28 pistettä.

Huima – Kipinä Basket 89-87 (30-21, 14-27, 22-20, 23-19)

Kipinä: Ville Pyykkönen 4/1, Junior Robinson 22/2/5 syöttöä, Jarmo Uecker 4/8, Juuso Haapasaari 2/0, Antonio Bivins 28/9, Juuso Mäntymaa 0/0, Teemu Häkkinen 0/0, Lauri Jäntti 11/10, Sami Mäntymaa 16/3.

23.01. klo 16:00 Kipinä Basket- PeU-Basket Äänekosken liikuntatalolla.

Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta tuonkin ottelun voi katsoa Ruutu+ -palvelusta.