ÄKS

Tonttupolku Vonkaleessa sai perheiltä suuret kiitokset

18.12.2020 12:00
Vonkaleen tonttupolku oli perheille mieluinen juttu.

Ruotinkylällä, Vonkaleen metsässä on riittänyt vilskettä, kun tontut ovat valmistautuneet jouluun. 

 

Vaikka maa on vielä osin musta, lukuisten valokuusten ja kynttilälyhtyjen tunnelma on lämmin. Leppoisat tonttukullat rakastavat kiipeilyä suurilla kivillä ja oksistoissa, välillä ne käyvät lämmittelemässä tulen ääressä. Viime keväästä lähtien koronan rajoittaessa elämäämme Majoitus & Kalastus Vonkale on halunnut tarjota iloa myös paikallisille perheille. Metsässä on laavun ja kodan kautta kulkeva luontopolku, sen mahdollisuuksia on näin joulun alla haluttu hyödyntää uudella tavalla. Noin kilometrin pituinen luontopolku on muuttunut tunnelmalliseksi tonttupoluksi. Kaikki alkoi olla valmista, polun varren pikkupuutkin olivat saaneet kynttilänsä ja lyhdyt oli aseteltu sopivin välein kuusien lomaan. Erilaisia etappeja oli suunniteltu ja hankittu niitä varten rekvisiittaa. Tunnelma alkoi kasvaa, oli mukavaa järjestää yhdessä tapahtuma, johon kaikki olisivat ilmaiseksi tervetulleita. 

Vonkaleen isäntä Antti Venninen toivotti paikalliset perheet tervetulleiksi tonttupolulle. Erityiskiitokset hän halusi tämän avulla lähettää paikkakuntalaisille, jotka ovat auttaneet jaksamaan tämän vaikean korona-ajan yli.

Mutta toisin kävi, korona kiihtyi.

– Halusimme kaikin tavoin kantaa vastuumme sen tukahduttamisesta, eikä luovuttamisesta ollut puhettakaan. Oli taivuttava tekemään uusia suunnitelmia. Yli 20 hengen kokoontumiset oli kielletty. Piti siis miettiä, miten saadaan toteutettua tapahtuma niin, ettei tärkeitä säännöksiä rikota. Onneksi keväällä oli Vonkaleen toimesta tarjottu äänekoskelaisille perheille mahdollisuus varata saman polun varrella oleva laavu muutamaksi tunniksi oman perheen virkistystarkoitukseen. Voitaisiin toteuttaa tonttupolku samojen periaatteiden mukaan, näin mietiskeltiin. Tarkistettiin vielä toimintasuunnitelmamme Keski-Suomen koronanyrkiltä. Niin sitten tehtiin puolituntisten tonttupolkukierrosten varauslista sellaiseksi, että samaan aikaan voi polkua kiertää vain neljästä viiteen perhettä kerrallaan, Tuulikki Venninen kertoo.

Sunnuntaina 13.12. täyttyi metsä  iloisista lapsiperheistä.

– Itse saimme enemmän kuin osasimme odottaa. Myös tonttupolun kulkijat kuvasivat saaneensa reissultaan ihka oikean joulumielen.  Ensi vuonna tavataan, toivottaa hyvän joulun toivotuksin Vonkaleen väki.

“Tontut puusavotassa”

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy