ÄKS

Touhula -päiväkodit yrityssaneeraukseen – Äänekoskella kaksi yksikköä

14.05.2020 18:48
Äänekoskella on kaksi Touhulaketjun yksikköä.
Ääneniemessä ja Hirvaskankaalla sijaitsevat Touhula -päivätotiketjuun kuuluvat yksiköt yrityssaneeraukseen.

Touhula on jättänyt yrityssaneeraushakemuksen torstaina 14. toukokuuta johtuen yhtiön vaikeasta taloudellisesta tilanteesta.

– Toimenpiteellä pyritään tervehdyttämään Touhulan talous ja varmistamaan toiminnan jatkuvuus. Yrityssaneerauksella ei ole välittömiä vaikutuksia päiväkotien arkeen, vaan jatkamme toimintaa päiväkodeissa kuten tähänkin asti, Touhulaketjusta tiedotetaan.

– Yrityssaneeraus edellyttää kuitenkin, että tarkastelemme lähiviikkoina valtakunnallisesti jokaisen päiväkotimme taloudellista tilannetta ja mahdollisuuksia riittävään lapsimäärään, ja teemme tarvittavia toimenpiteitä toiminnan tervehdyttämiseksi. Kerromme mahdollisista toimenpiteistä jo toukokuun aikana, kun saneerausprosessi etenee. 

Touhulan toiminta on ollut pidemmällä aikavälillä tappiollista useiden päiväkotien alhaisista lapsimääristä ja koko yrityksen nousseista kuluista johtuen.

– Kestävän toiminnan ja sen jatkuvuuden edellytyksenä on, että päiväkodeissamme on riittävästi lapsia ja esimerkiksi kuntien maksamat palvelusetelit ovat linjassa toiminnan kustannusten kanssa, mitä ne eivät kaikissa kunnissa tällä hetkellä ole. 

Touhulan toiminta on vaarantunut lyhyemmällä aikavälillä koronapandemiasta johtuen.

– Tähän ovat vaikuttaneet etenkin kuntien myöntämien palvelusetelien merkittävät leikkaukset tai lakkautukset lasten pitkien poissaolojen aikana, sekä asiakasmaksujen hyvitykset niille perheille, joiden lapsi ei ole ollut hoidossa korona-aikana. Päiväkotimme ovat olleet suositusten mukaisesti auki, mutta lapsia päiväkodeissamme on ollut noin 30% normaaliin tilanteeseen verrattuna. Päiväkotien kulut ovat tänä aikana kuitenkin pysyneet samalla tasolla kuin normaalioloissa, henkilöstön lomautuksista huolimatta. Koronatilanne aiheuttaa poikkeuksellista epävarmuutta myös syksyn näkymiimme ja haluammekin nyt tehtävillä toimenpiteillä turvata Touhulan toiminnan jatkuvuuden.  

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy