ÄKS

Tule tekemään joulumieli – ÄKSän ja Kesport Niskasen perinteinen jouluapuakeräys on käynnissä

17.11.2020 13:17
Jouluapukeräys on tuottanut jo monen vuoden ajan hyvää sadoille äänekoskelaisille.

Joulu on antamisen juhla, tule mukaan helpottamaan vähävaraisten joulua osallistumalla Joulumielikeräykseen.

 

Joulun alla on monessa taloudessa eurot tiukassa. Lisäpaineita aiheuttaa usein myös talviharrastusvälineiden hankinta. Äänekoskella ovat eri tahot jo yhteistyössä valmistautuneet perinteiseen jouluapukeräykseen, joka kantaa nimeä Joulumieli. Jo usean vuoden ajan ovat Niskanen Oy ja ÄKS keränneet yhteistyössä tavaroita perheiden joulua helpottamaan. Tavarat on jaettu seurakunnan diakonian ja kaupungin perhetyön ja sosiaalitoimen koordimoimina avun tarvitsijoille. 

– Tavarakeräyksellä toivotaan perheille tarkoitettuja vain hyväkuntoisia tai uusia käyttötavaroita. Sellaista lähinnä lapsiperheiden tarpeisiin sopivaa tavaraa, joita voi vaikka joulupakettiin sujauttaa, diakoni Erkki Tourunen seurakunnasta kertoo. 

Tuleva joulu on monelle perheelle raskas jo koronankin vuoksi.

– Tavaroiden jako on tapahtunut aiemmin Kirkon Olkkarista, mutta tilan ahtaus ja koronarajoitukset huomioon ottaen jako tapahtuu tänä vuonna vanhalta seurakuntatalolta, Tourunen kertoo. 

Viime vuonna tavarakeräyksen jakelupisteellä kävi 68 perhettä, joissa 100 aikuista ja lähes 200 lasta. Apu tuli siis tarpeeseen ja sitä sai moni!

– Saimme kaupungin tilapalveluilta käyttöön vanhan seurakuntatalon salin, siitä olemme kovasti kiitollisia, Tourunen kiittelee. 

Kesport Niskanen ja ÄKS ottavat vastaan leluja, pelejä ja muita mukavia juttuja lapsiperheiden iloksi. 

– Vaatelahjoituksia emme ota vastaa, mutta uudet villasukat ja lapaset ovat tervetulleita joulupukin konttiin toimitettavaksi. Erittäin tervetulleita ovat myös erilaiset urheiluvälineet, sukset, monot ja luistimet. Näille on tarvetta jo ennen joulua, joten niiden jako alkaa perhetyöntekijöiden toimesta heti kun tavaraa tulee tarjolle, Niskasen ja ÄKSän aputontut muistuttavat. 

Aputontut lajittelevat lahjoitukset ja toimittavat ne vanhalle seurakuntatalolle, jossa seurakunnan vapaaehtoiset sekä perhetyöntekijät jakavat ne eteenpäin äänekoskelaisille vähävaraisille perheille.

– Lahjoituksia voi hakea lähetteellä, jonka saa diakoniatoimistosta, sosiaalitoimesta tai perhetyöntekijöiltä, Erkki Tourunen kertoo.

Kaivele siis kätkösi, kaappisi ja varastosi ja tuo hyväkuntoiset tavarat lahjoituksena ÄKSään tai Kesport Niskaseen eteenpäin toimitettavaksi. Lahjoituksesi vastalahjaksi saat roppakaupalla joulumieltä!

Kesport Niskasen ja ÄKSän jouluapukeräys 5.11. – 10.12.2020

Lahjoituksia otetaan vastaan:

Kesport Niskanen ma-pe 9–18, la 10–15

ÄKSän toimitus, 30.11.- 5.12. klo 10-16

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy