ÄKS

Tulossa Joulumantelin kuudes tuotantokausi

26.11.2022 09:08 (muokattu 26.11.2022 09:10)
Joulumanteli on ilahduttanut jo 160 esityksen verran, eli tämä on Äänekoski-Ilmiö!  

Se on jo kuudes joulunalus, kun puuhataan ÄKSän ja Ärmyn yhteistyössä syntyneen Joulumantelin tulevia luukkuja.

 

Joulumantelin kynnystä on madallettu, sillä tänä vuonna ei rimaa joululaululle ole pidetty korkealla. Mukana on siis ei niin jouluisia vetoja. 

Joulumanteli sai alkunsa ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffanssonin viattomasta kysymyksestä: ”Löytäisimmekö paikallista joulumusiikkia julkaistavaksi joulunalusviikoille?”

Paikalliset muusikot ovat löytäneet oikein urakalla, sillä Joulumantelissa on kuultu jo nyt lähes 160 jouluista rallia, luritusta ja harrasta vetoa. Tämä jos mikä on Äänekoski-Ilmiö! 

– Joulumantelin tekoon on osallistunut vuosittain 150 – 180 henkilöä. Hirveän suuri määrä, ja mukaan mahtuu silti, Joulu-Pekka Ouli sanoo. 

Joulumanteliin voi tulla mukaan kuka tahansa: kuoro, koululuokka, harrastepiiri, kotijoukko, työporukka tai ihan vain yksinään adventtisohjossa kyntävä musiikinharrastaja. 

– Coverit ja omat kappaleet ovat tervetulleita, kunhan vaan ovat jouluisia, tosin  joustamme myös tässä. Genrekin on kuin joulupuuroon piirretty viiva: esitys voi olla punkkia tai virsiä tai ihan mitä vaan siltä väliltä.  

Mukana on jo tässä vaiheessa 21 luukkua, eli muutama luukku puuttuu vielä. 

– Raotetaan luukkuja sen verran, ja kerrotaan että uusina mukana on kaupunginjohtajamme Matti Tuononen ja Mintake, Ouli vinkkaa

Äänitykseen ei tarvita studiota, vaan siihen riittää ihan aito ja kotikutoinen kännykkäveto. Videosta plussaa mutta kuva on ehdoton, Pekka muistuttaa. Tänä vuonna on myös mahdollista tehdä äänityksiä ja videoita Äänekosken keskustassa sijaitsevassa Bunkkerissa.

Kappaleet julkaistaan ÄKSsän verkkosivuilla.

Tämän vuoden Joulumantelissa on jo muutamia luukkua valmiina. Mukaan otetaan niin paljon kuin lauluja riittää.

– Jos kappaleita pursuaa yli laitojen, niin aloitetaan hyvissä ajoin. Onhan kauppojen hyllyilläkin jo niitä herkullisia, suussa sulavia joulusuklaita, Pekka sanoo. 

Pistä viestiä, jos innostut – mitä aikaisemmin sitä parempi osoitteeseen mantelijoulu@gmail.com tai Ärmyn Facebookiin Messenger -viestinä.

– Jos joku asia arveluttaa niin kysy ihmeessä, Joulu-Pekka Ouli yllyttää.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy