ÄKS

Tunteellinen siili sekä Ilona Willebrandtin pöytäteatterisadut juhlistavat lapsen oikeuksien viikkoa ja Kulttuuriaitan juhlavuotta Äänekoskella

07.11.2023 12:55

Keski-Suomen Lasten- ja nuorten kulttuuriverkosto Kulttuuriaitta juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Juhlavuoden kunniaksi Kulttuuriaitta ja sen jäsenkunnat toteuttavat Lapsen oikeuksien viikolla Tunteellinen Siili -runokonserttikiertueen. Tunteellinen Siili -esitys nähdään Painotalon isossa salissa sunnuntaina 20.11. klo 10.30. Esitys on maksuton.

 

Lapsille ja perheille suunnatussa runokonsertissa runoilevat ja musisoivat yhteistyössä oululaiset lastenmuusikot Markus Lampela ja Kyösti Salmijärvi valtionpalkitusta Soiva Siili -yhtyeestä, sekä Hiski Pajuniemi Pentti Punkin Syntymäpäivistä ja Laulukudelmista.

Esityksen sisältö on tunnekasvatusta runomuodossa, sanoin ja sävelin. Konsertissa kuullaan lauluja muusikoiden omista tuotannoista, kaikille tuttujen ja ehkä uusienkin runojen rytmittämänä ja koetaan tunteiden laaja skaala yhdessä yleisön kanssa. Keskiössä on turvallinen vuorovaikutus ja lempeä läsnäolo.

Tulevan Kirsi Kunnas 100 -juhlavuoden (2024) kunniaksi konsertti sisältää erityisen paljon Kunnaksen runoja ja myös hänen teksteihinsä tehtyä musiikkia. Konsertin kesto on noin 35 minuuttia.

Kirjastoissa ja avoimessa päiväkodissa Pöytäteatterisatuja Camilla Mickwitzin hahmoilla

Äänekoskelaisen Ilona Willebrandtin soolonukketeatteri IloSeOn esittää Lasten oikeuksien viikolla omin sovituksin kolme satua, jotka on poimittu Nukketeatteri Sammon Pöytäteatteripaketista. Esityksen pahviset pöytäteatterihahmot on luonut rakastettu lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori Camilla Mickwitz v.1986.

Ensimmäinen tarina on H.C. Andersenin satuun pohjautuva seikkailu, jossa prinssi etsii todellista prinsessaa. Se tunnetaan myös nimellä Prinsessa ja herne. Samalla kuullaan, kuinka kettu ja korppi liittyvät tarinaan. Lopuksi toteutetaan yhdessä yleisöavustajien kanssa norjalainen kansansatu kolmesta pukista, jotka asuvat vuoren rinteellä unelmoiden vihreästä niitystä. Päästäkseen niitylle heidän on kohdattava hirmuinen peikko. Luvassa oveluutta ja outoja tilanteita, vilpittömyyttä ja rakkautta – ja paljon rohkeutta!

Pöytäteatterisatuja-esitys syntyi syksyllä 2022 Jyväskylän kulttuuritoimen pyynnöstä Camilla Mickwitzin monipuolista tuotantoa esittelevän näyttelyn yhteyteen Jyväskylässä. Sen jälkeen esitys on ilahduttanut lapsia ja aikuisia monissa kirjastoissa ja kouluissa ympäri Suomen.

Pöytäteatterisatuja -esitykset:

Äänekosken kirjasto: ti 21.11. klo 17.30

Sumiaisten kirjasto: ke 22.11. klo 10

Suolahden kirjasto: ke 22.11. klo 17.30

Konginkankaan kirjasto: to 23.11. klo 10

Perhekeskus Kerkkä: pe 1.12. klo 10

Esityksiin on vapaa pääsy.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy