ÄKS

Tuore ylioppilas

05.06.2021 10:00
Juuri valmistunut Niko Dahlblom

Korona-aikana valmistunut taidealalle suuntaava Niko Dahlblom on erittäin tyytyväinen siitä, ettei enää tarvitse miettiä kirjoituksia ja tuleeko karanteenia kirjoitusten vuoksi. 

 

 

Omatoimisesti paljon opintojaan suorittaneelle Dahlblomille etäopiskelu aika oli jopa helpompaa, kuin normaali opiskelu.

– Etäopiskelut viime keväänä sattui silleen kivasti, että olin juuri muuttanut omaan asuntoon ja sain suorittaa omassa yksiössäni opintoja rauhassa ja pystyin keskittymään niihin sen vuoksi erittäin hyvin, Dahlblom kertoo.

– Mun lukioaika on muutenkin mennyt vähän erilailla, kuin normaalisti, joka varmasti myös vaikutti siihen, ettei etäopiskelu tuntunut minulle niin oudolta. Tiedän kyllä monia, joille etäopiskelu aiheutti paljon paineita ja stressiä, Dahlblom jatkaa.

Neljään vuoteen lukion suorittanut Dahlblom kerkesi viime vuonna näkemään myös normaalin abivuoden, joten penkkariajeluiden ja abiristeilyn peruuntuminen ei tänä vuonna harmittanut niin pahasti.

– Sympatiat mulla on muita abeja kohtaan, ketkä joutui kokemaan tämän erilaisen abivuoden. Penkkaripäivästä koululta jäi kyllä silti yllättävän positiivinen fiilis, vaikkei ajeluita päästykkään toteuttamaan, Dahlblom sanoo.

– Nyt lukion loputtua ja koronan viemien kesätöiden vuoksi tulevaisuus on vielä aika auki seuraavat puoli vuotta. Ainoa juttu minkä varmaksi tiedän on se, että vuoden vaihteessa on armeijaan lähdön paikka, Dahlblom sanoo.

Yleissivistävä koulutus on monelle nuorelle juuri oikea valinta, sillä se antaa mukavasti lisäaikaa miettiä, mitä tulevaisuudessa tahtoisi tehdä. Paineet koulupaikan löytämisestä,  saamisesta, sekä paikkakunnan vaihtamisesta ovat nuorilla kuitenkin kovat. Tärkeintä on, että tekee edes jotain, joka vie itseään eteenpäin siihen suuntaan, mihin tulevaisuudessa tahtoo.

– Lukio oli minulle itselleni ehdottomasti oikea vaihtoehto. Näyttelijäura on ollut minulle pitkäaikainen haave, mutta lukio on antanut myös työkaluja ns. plan B vaihtoehdoille, jotka ovat selkeytyneet. Taidealalle hakeutuessa kaikki yleissivistävä koulutus on myös pelkkää plussaa, Dahlblom sanoo.

Lukio on varmasti monelle erittäin mieleenpainuvaa ja muistorikasta aikaa, jolloin kasvaa ihmisenä erittäin paljon. Lukioaikana omat arvot ja käsitys siitä, millainen ihminen itse on vahvistuvat.

– Minulle varmaan paras muisto lukiosta on musikaali Meren laulun esityspäivät. Oli ihan uskomatonta, että omassa ikäluokassa oli niin paljon niin taitavia tekijöitä, jotka olivat niin innoissaan työstämässä musikaalia, Dahlblom sanoo.

Meren laulu musikaali palkittiin vuonna 2019 Keski-Suomen parhaana nuorten projektina Jyväskylän StarT -aluefestivaaleilla.

– Tuleville lukiolaisille tsemppiterveisinä haluaisin sanoa, että vaikka lukio saattaisi aluksi tuntua vaikealta, niin se ihan varmasti lähtee, kun antaa vain aikaa ja tsemppausta itselleen. Meillä on Äänekoskella todella hyvä lukio ja sitä kyllä suosittelen mielelläni ihan kaikille, Niko Dahlblom kertoo!

ÄKS onnittelee kaikkia valmistuneita ja koulunsa päättäviä sekä toivottaa aurinkoista kesälomaa!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy