ÄKS

Ukrainalaisista on saatu uusia kuntalaisia Äänekoskelle

29.08.2023 15:38
Asukasluvun kasvun myötä myös palvelutarpeet kasvavat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa. Osa ukrainalaisista lapsista käy koulua perusopetukseen valmistavassa opetuksessa ja osa on siirtynyt oman ikätasonsa luokkiin.

Äänekoskella asuvista ukrainalaisista on 79 henkilöä saanut kotikuntamerkinnän.

 

Kotikuntamerkinnän saatuaan ukrainalaiset kuuluvat yhdenvertaisesti samojen etuuksien piiriin kuin muutkin kunnan asukkaat, eivätkä he ole enää vastaanottokeskuksen asiakkaita. Suurin osa heistä asuu jo omissa vuokra-asunnoissaan, ja noin 20 asukasta etsii parhaillaan uutta asuntoa Äänekoskelta.

Ukrainalaisten ansiosta Äänekosken asukasluku kasvaa: huhtikuusta alkaen Äänekosken nettomuutto on ollut yhteensä 91 henkilöä. Äänekosken asukasluku on hienoisessa nousussa, kun se heinäkuun alussa oli 18 069 henkilöä.

– Halumme toivottaa ukrainalaiset lämpimästi tervetulleiksi Äänekoskelle kuntalaisiksi ja toivomme, että viihdytte yhteisössämme hyvin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Asukasluvun kasvun myötä myös palvelutarpeet kasvavat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa. Osa ukrainalaisista lapsista käy koulua perusopetukseen valmistavassa opetuksessa ja osa on siirtynyt oman ikätasonsa luokkiin. Työllisyyspalveluissa on ukrainalaisia työnhakijoita varten venäjänkielentaitoinen omavalmentaja.

Äänekosken vastaanottokeskus jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan ja asiakkaita on nyt noin 200. Vastaanottokeskusten väliaikainen kuntamalli päättyy vuoden lopussa ja Äänekosken vastaanottokeskuksen kuntamallin asiakkaat viidestä kunnasta siirtyvät vastaanottokeskuksen asiakkaiksi tai hakevat kotikuntaa.

Äänekoskelle tänä vuonna muuttavista kiintiöpakolaisista ensimmäinen lapsiperhe on muuttanut. Äänekoskelle tulee tänä vuonna yhteensä seitsemän afgaaniperhettä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy