ÄKS

Ukrainalaisten kiitos avusta kaikkien kuntalaisten nähtäville kirjastoon

08.07.2024 14:24
Äänekoskelainen Slava Ukraini -ryhmän jäsenet saivat vastaanottaa ukrainalaisilta kiitokset sydämellä tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Äänekosken kirjastolle kerääntyi joukko sotaa pakoon lähteneitä ukarainalaisia sekä heidän vapaaehtoisia auttajiaan. On kiitoksen aika. 

 

Äänekoskelainen Slava Ukraini -ryhmän jäsenet saivat vastaanottaa ukrainalaisilta kiitokset sydämellä tehdystä vapaaehtoistyöstä.

– He olivat pyytäneet kiitostaulun oman kotikuntansa johtajalta ja tämä taulu sai nyt arvoisensa paikan pääkirjastolta, Johanna Arho-Forsblom kertoo.

Tilaisuuteen saapui parikymmentä ukrainalaista, sekä tulkki. Mukana oli myös vapaaehtoisia, jotka saivat pyyhkiä poskilleen valuvia liikutuksen kyyneliä.

Luhanskin alueen Starobelskin Novopskovin hallinto haluaa kiittää Slava Ukraini -ryhmän  vapaaehtoisia, ja kylän sotilashallinnon päällikkö, Mykola Startsevin kirjoittama kiitoskirje on nyt ripustettu kirjaston seinälle, lukusalin ovenpieleen. Kehystetyt kirjeet ovat sekä suomeksi että ukrainaksi.

– Tällä hetkellä Ukrainan vaikeina aikoina oikeudenmukaisuuden ja auttamisen periaatteet johdattavat meitä elämässä. Venäjän hyökkäyksen ja miehityksen takia kotinsa menettäneiden ukrainalaisten on tärkeää huomata, että ongelmissaan he eivät ole yksin, että on ihmisiä jotka vilpittömästi auttavat ja tekevät hyvää vaikeuksien keskellä.

Äänekoskella tällä hetkellä asuvista yli 250:stä ukrainalaisesta pakolaisista on 34 juuri Novopskovin asukkaita, jotka eivät voi palata kotiinsa Venäjän miehitettyä Luhanskin alueen. 

– Teidän hyväntekeväisyys on korvaamatonta apua tarvitseville. Hyvät teot eivät jää huomaamatta, ne ovat kuin toivon valo niille, joille apu on tarpeen. Te ette antaneet ihmisille vai tarvittavia esineitä, vaan palautitte uskon hyvyyteen ja luottamuksen tulevaan. Teidän hyvät teot palkitaan. Kiitämme teitä avunhalusta ja ymmärryksestä hädänalaisia ukrainalaisia kohtaan, Mykola Startsev allekirjoittaa.

Johanna Arho-Forsblom lausui kiitokset kaikkien vapaaehtoisten puolesta.

– Lämmin kiitos, on ollut etuoikeus saada kulkea teidän rinnalla. Me ollaan saatu enemmän kuin mitä olemme voineet antaa. Ystävyys on ylellisyyttä ja tämä kaikki mitä on saatu tehdä on lisännyt toiveikkuutta meidän sydämessämme. Uskon myös, että tämä on antanut kaikille äänekoskelaisille uskon siitä, että täällä on ihmisiä, jotka uskovat hyvään ja tästä on tullut auttamisen hyvän kierre, Arho-Forsblom sanoi.

Taulut ripustettiin seinälle kaikkien kaupunkilaisten nähtäväksi. Ripustuksen suoritti kirjastotoimenjohtaja Päivi Heinimäki. 

– On tosi hienoa saada nämä taulut meille, jotta kuntalaiset voivat käydä niitä katsomassa, Heinimäki sanoi.

Taulut ripustettiin seinälle kaikkien kaupunkilaisten nähtäväksi. Ripustuksen suoritti kirjastotoimenjohtaja Päivi Heinimäki. 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy