ÄKS

Urho palkkasi toiminnanjohtajan – Sami Pekkala astuu uusiin saappaisiin

29.06.2021 05:00
Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki (vas) ja Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala lähtevät ohjaamaan seuraa uusille urille.

Urho otti askeleen kohti organisoidumpaa seuratoimintaa palkkaamalla toiminnanjohtajan. Vuonna 1908 perustetun seuran kaikkien aikojen ensimmäinen toiminnanjohtaja on 29-vuotias, Urhon paita päällään syntynyt Sami Pekkala. 

 

Suoraan juniorikoordinaattorin paikalta uusiin saappaisiin siirtyvä Sami Pekkala lähtee luotsaamaan koko seuraa eli sen kahdeksaa lajijaostoa. Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki on valintaan tyytyväinen.

– Teemme Samin kanssa yhteistyötä koko seuran hyväksi, Sami pitelee käsissään lähinnä operatiivista toimintaa ja minä vastaan seuran hallinnosta yhdessä johtokunnan kanssa. Tähän asti ollaan menty lähinnä puheenjohtajavetoisesti, Riihimäki sanoo.

Hiihto- ja mäkijaosto, jalkapallojaosto, jääkiekkojaosto, koripallojaosto, naisjaosto, painijaosto, salibandyjaosto sekä yleisurheilujaosto – näistä on kokemusta karttunut  Urhon paidassa jääkiekon lisäksi yleisurheilun ja jalkapallon puolelta.

– Mutta jokaisesta jaostosta löytyy tuttuja toimijoita ja harrastajia, Pekkala sanoo.

Toiminnanjohtajan työhön kuuluu monialainen tehtäväkenttä.

– Organisoin seuran jaostojen toimintaa ja toisaalta olen linkkinä eri jaostojen välillä. Tehtäväni on myös kehittää seuran toimintaa sekä saada jaostot jelppaamaan toisiaan, Pekkala kertoo.

Toiminnanjohtajan palkkaaminen on seuralle iso askel. Urho sai opetusministeriöltä hyvän potin palkkaukseen.

– Kiitos lähtee Saariston Tapiolle, joka on hyvin perillä hankeasioista. Toiminnanjohtajan pesti on tällä hankkeella rahoitettu kahdeksi vuodeksi, Pekkala sanoo.

Tulossa on paljon hyviä juttuja.

– Lisätään näkyvyyttä ja koetetaan saada jäsenmäärä kasvuun. Ensitöikseni käyn jäsenrekisterin kimppuun ja päivitän sen. Tehtäväni on myös pohtia kuinka saadaan lisättyä rahoitusta sekä yhteistyökumppaneita. On turvallinen ja hyvä tunne lähteä kohti uutta, Sami Pekkala hymyilee.

– Nyt on Urholla oikea suunta, Jouko Riihimäki lisää.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy