ÄKS

Urho sinetöi kotivoitolla runkosarjan herruuden suurilukuisen kotiyleisön edessä

11.02.2024 10:50

Urhon kiekkomiehistö sai lauantaina vieraakseen sarjan kakkospaikalla viihtyvän PEPOn Lappeenrannasta. Lokakuussa joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Urho kärsi kauden toistaiseksi ainoan kolmen pisteen tappion, juurikin lappeenrantalaisille. 

 

Ottelu alkoi kotijoukkueen jopa suvereenilla hallinnalla. Vahvasti neljällä kentällisellä paineistanut Urho ei päästänyt vieraitaan keskialueen yli, ja taasen Urho loi maalipaikkoja tukuittain. Onni Bomanin ja Veeti Lehmuskallion osumilla Urho menikin erätauolle 2-0 johdossa.

Toinen erä jatkui siitä, mihin edeltäjä jäi. Jarkko Kaasinen heilutti maaliverkkoa kahdesti, ja Lehmuskallio kerran. PEPOn osuessa yhden kerran, erätauolla pelikello osoitti lukemia 5-1. Kolmas erä oli lopulta kosmetiikkaa, kun Urho siirtyi jo 8-1 johtoon Bomanin viimeistellessä hattutemppunsa ja Onni Laurikaisen iskiessä uransa ensimmäisen Urhomaalin debyytissään. Erän loppupuolella PEPO sai vielä lohdutukseksi tehtyä pari maalia lukemiksi 8-4, mutta voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Urho varmisti voitolla runkosarjan voiton, joskin tasapisteisiin PEPO voi vielä nousta. Maaliero on kuitenkin Urhon hyväksi 50 maalia, jota ei kahden ottelun aikana ole käytännössä mahdollista kuroa kiinni.

– Runkosarjavoitto on ensimmäinen välietappi meille. Nyt meillä on kotietu loppuun asti, kun pudotuspelit alkavat. Tänäänkin melkein 500 ihmistä katsomossa, enteilee hurjaa kiekkokevättä!, kommentoi ottelun jälkeen kapteeni Sami Pekkala.

Urholla on edessä vielä kaksi runkosarjaottelua Suolahdessa. Lauantaina 17.2. vastaan saapuu Peliitat Heinolasta, ja 24.2. Sukika Suonenjoelta. Ottelut alkavat kello 16. Pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy niin ikään Suolahdessa keskiviikkona 28.2. Kello 18.30.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy