ÄKS

Urholle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

07.03.2024 08:42 (muokattu 07.03.2024 09:55)
Kuva Tomi Tiainen.

Urho hurjasteli ensimmäisen kiinnityksen keskiviikkona alkaneessa välieräsarjassa, kun se kaatoi Warkiksen Varkaudesta lukemin 6-1.

Ottelun lähtökohdat enteilivät tiukkaa sarjaa, kun voitot tasattiin runkosarjassa, sekä joukkueiden historiassa väännöt ovat olleet muutenkin tiukkoja viimeisten vuosien aikana. Keskiviikkona nähtiin kaukalossa kuitenkin latautunut kotijoukkue.

Ensimmäisessä erässä Urho iski isoa vaihdetta silmään, ja voitti käytännössä kaikki irtokiekot saaden maalipaikkoja luotua ja painettua peliä vieraiden päätyyn. Erän loppupuolella myös tulostaululla lukemat vaihtuivat, kun Valtteri Tiainen ja paluun kaukaloon tehnyt Lasse Riitesuo osuivat molemmat kertaalleen.

Toisessa erässä vieraat saivat muutamia paikkoja Urhon pelatessa huolimattomasti, ja yhdestä paikasta sarjan maalipörssin voittanut Mikko Hyyryläinen tekikin kavennusmaalin. Tämä kuitenkin kuitattiin heti minuutin päästä, kun Jaakko Hämäläinen iski kovan rannelaukauksen ohi voimattoman vierasvahdin.

Kolmannessa erässä Urho meni menojaan. Vaikka isännät antoivat hetkittäin pelin hallintaa jäähyjen myötä vieraille, meni erä Urholle puhtaasti 3-0. Kristian Kujala osui kahdesti, ja Hiskias Hakala kertaalleen. Loppulukemat 6-1 ei jätä sattumalle sijaa, ja näin ollen Urho nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Toinen osaottelu pelataan lauantaina Varkaudessa, ja voitolla Urho etenee finaaliin.

Mikäli otteluvoitot ovat lauantain jälkeen tasan, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu sunnuntaina Suolahdessa.