Urholle harmittava jatkoaikatappio

21.01.2024 08:58
Kuva Tomi Tiainen

Urhon hurja, yli kymmenen ottelua kestänyt voittoputki meni poikki lauantaina, kun Warkis Varkaudesta haki jatkoajalla voiton Suolahdesta todellisen trillerin jälkeen.

Lähes 450 silmäparia todisti lauantaina vauhdikasta kamppailua, jossa kohtasi Urho ja Warkis. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, ja tiukaksi peli meni myös nyt. Vieraat tarjosivat kotiyleisölle ja -joukkueelle shokkihoitoa ensimmäisessä erässä etenemällä 0-2 johtoon. Vili Seppä toi kuitenkin erän lopussa Urhon maalin päähän.

Toinen erä oli Urhon. Janne Mäkiaho, Veeti Lehmuskallio, Jarkko Kaasinen ja Henri Pennanen maalasivat jokainen kertaalleen, ja Urho kuroi ottelun tasoihin, ja lopulta karkasi kahden maalin johtoon. Erätauolla tulostaulu näytti lukemia 5-4.

Kolmannessa erässä Urho loi tukuittain maalipaikkoja, mutta ei saanut ratkaistua peliä. Vieraat sen sijaan pääsivät lopussa iskemään tasoituksen, kun vain 33 sekuntia oli pelikellossa. Näin ollen päädyttiin jatkoajalle. Jatkoajalla molemmissa päädyissä nähtiin erinomaisia maalipaikkoja, ja lopulta vieraiden Mikko Hyyryläinen iski kiekon reppuun, nousten samalla maalipörssin kärkeen ohi Urhon Kristian Kujalan.

– Hieman jäi meiltä huolellisuuden kanssa vajaaksi, mutta kaikki kunnia myös vastustajalle. Pisti kaiken likoon, ja oli tänään tuon verran parempi. Ei missään nimessä huono peli, ja hommat jatkuu ensi viikolla taas pisteiden metsästys, sanaili kapteeni Sami Pekkala ottelun jälkeen.

Urho jatkaa tappiosta huolimatta sarjan kärkipaikalla. Ensi lauantaina se matkaa Suonenjoelle, ja seuraava kotiottelu on luvassa 10.2. kun vastaan saapuu PEPO Lappeenrannasta.