ÄKS

Urholle historian ensimmäinen naispuheenjohtaja

18.04.2023 11:58 (muokattu 18.04.2023 12:42)
Laura Väisänen liittyi 115-vuotiaan urheiluseuran puheenjohtajien ketjuun. Onnea tehtävään, Laura!

Vuonna 1908 perustetun V&U-seura Urhon kevätkokous käsitteli sääntömääräiset asiat Kahvila Päivänpaisteessa. Seuran historiaa ajatellen merkittävin pykälä oli puheenjohtajan valinta.

 

Pitkään Urhon puheenohtajana toiminut Jouko Riihimäki oli ilmoittanut halustaan luopua puheenjohtajuudesta ja seuraajaksi valittiin suolahtelainen, Urhon taitoluistelujaoston sihteeri Laura Väisänen. Hän kertoo miettineensä puheenjohtajuutta yhden yön yli. Väisänen kertoo olevansa uuden edessä, sillä hänellä ei ole aiempaa urheiluseurataustaa. 

– Nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä. Isoja mullistuksia ei ole heti kärkeen tulossa, mutta katsellaan mihin pesti vie ja mitä se seuralle tekee. Haluan näyttäytyä seuralaisille ja jaostoille osallistuvana ja jaostojen toiminnassa näkyvänä puheenjohtajana. Vähän jännittää, mutta se on sellaista positiivista jännitystä, Väisänen naurahtaa. 

Väisänen on ollut mukana uusimman Urhon uusimman jaoston, taitoluistelun, parissa sen perustamisesta alkaen. Kipinä taitoluisteluun tulee harrastavan tyttären kautta. 

– Olen päässyt tutustamaan seuraan, ja huomannut sen olevan monipuolinen ja virkeä, joka liikuttaa kilpaurheilijoita, sekä harrastajia monessa lajissa ja ikäryhmässä. 

Urholla on yhdeksän eri lajijaostoa ja jäseniä vuoden 2022 toimintakertomuksen mukaan 736, seuran talous on kunnossa ja toiminta monipuolista ja vahvaa. Urhon suurimmat jaostot ovat jääkiekko, salibandy, yleisurheilu ja paini.  

– Seuran johtokunnassa on edustaja jokaisesta jaostosta, joten johtokunta on varsin tietoinen jaostojen toiminnasta ja toiminnan tarpeista. 

Johtokuntien puheenjohtajat ovat jaostonsa asiantuntijoita, joten johtokunnan ei sinällään ole tarvetta osallistua operatiiviseen toimintaan. 

– Jaostot toimivat todella hyvin. On hienoa, että seura mahdollistaa äänekoskelaisille monenlaista harrastustoimintaa, Väisänen sanoo. 

Väisänen kiittelee kaupungin sisällä tapahtuvaa seurojen yhteistyötä. 

– Varsinkin jalkapallon ja yleisurheilun sisällä tehdään paljon hyvää entisten kuntarajojen ulkopuolellakin, Väisänen vinkkaa

Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala sai uuden aisaparin. 

– Ajattelen, että on rikkaus saada uusi tekijä riviin tuoreiden ajatusten kanssa. Tiedän, että Lauralta löytyy näkemystä laatikon ulkopuoleltakin. Tämä on tosi positiivinen juttu ja nyt lähdetään kehittämään toimintaa uudella porukalla, Pekkala tuumaa.

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Jestas kun on nätti.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy