ÄKS

Urholta putipuhdas suoritus kotiyleisön edessä

28.02.2024 22:29
Kuva Tomi Tiainen

Urho nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se nappasi kotiyleisön riemuksi puhtaan 6-0 voiton Pelikaaneista.

Ensimmäiset hetket marssittiin tasatahtia, ja ennakkoluulottomasti kaukaloon tullut vierasjoukkue piti sitkeästi itsensä pelissä mukana. Urho sai kuparisen rikki 12 minuutin kohdalla, kun Juuso Hiironen osui ylivoimalla. Aku Kymäläinen pääsi erän loppupuolella yrittämään lisämaalia vielä rangaistuslaukauksesta, mutta laukaus osui räpylän reunaan.

Toisessa erässä Urho oli välillä jopa helisemässä vahvan pelikaanilauman painaessa päälle. Jäähyt sotkivat peliä, mutta toivat myös Urholle ottelun toisen osuman kun, Onni Boman osui alivoimalla.

Kolmas erä olikin sitten Urhon juhlaa, erälukema kirjattiin lopulta 4-0, ja koko ottelun 6-0. Boman viimeisteli illan toisensa, Kristian Mäkinen osui kahdesti ja Kymäläinen kertaalleen.

Ottelupari jatkuu lauantaina Jyväskylässä, jossa pelataan toinen osaottelu kello 18.30 Lähitapiola-areenalla. Urho etenee voitolla välieriin, ja mikäli Pelikaanit voittaa, pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu sunnuntaina Suolahdessa kello 15.