ÄKS

Urhon jalkapallokoulu sai lapset liikkeelle – Suolahteen kaivattaisiin uutta nurmikenttää

05.08.2019 14:10 (muokattu 06.08.2019 13:47)
Jalkapallokoulussa päästiin myös pelin pyörteisiin.
Lapsia lajin pariin kannustavat Marko Nykänen ja Marko Ikonen toivovat, että harrastajat saisivat kylälle paremman kentän.

 

Suolahden keskuskentän nurmi aaltoilee ja routii. Käyttäjiä kuitenkin on: esimerkiksi Huiman juniorit harjoittelevat Suolahdessa, jos Äänekosken kentillä ei ole vuoroja kaikille. Keskuskentällä pelataan myös Suolahden Urhon jalkapallon edustusjoukkueen kotiottelut.

– Haluaisimme mieluummin pelata Äänekoskella, missä on tasaisemmat kentät, mutta pidämme Suolahden lippua korkealla, toteaa edustusjoukkueen valmentaja Marko Ikonen.

Keskustelu uudesta nurmikentästä virisi jo viime syksynä, kun vapaa-aikalautakunnan jäsen Marko Nykänen laati yhdessä muiden valtuutettujen kanssa kuntalaisaloitteen paremman jalkapallokentän saamiseksi Suolahteen. 

– Ajatuksena olisi, että joko Isonmäen hiekkakentälle tai tähän nykyisen nurmikentän viereen tehtäisiin uusi hyvä luonnon- tai tekonurmikenttä. Suolahteen ansaittaisiin parempaa kuin tämä perunapelto, Nykänen murjaisee.

Nykänen ja Ikonen kiittelevät kaupungin urheiluun tekemiä investointeja. Heidän mielestään Suolahden keskuskentän kunnostamiseen ei enää kannattaisi suunnata rahaa, vaan järkevämmäksi tulisi perustaa kokonaan uusi kenttä.

– Hoidollisesti olisi kätevä, että uusi kenttä olisi tässä yleisurheilukentän yhteydessä. Tässä on pukuhuoneet ja systeemit valmiina, ja sitten Isonmäen kenttä jäisi pesäpalloilijoiden käyttöön, Ikonen visioi.

Nykäsen mukaan aloite eteni kevään aikana jo vapaa-aikalautakunnasta tekniseen lautakuntaan, joka näytti hankkeelle vihreää valoa. Varsinaista päätöstä asiasta ei kuitenkaan ole vielä tehty, ja ajatus kentän perustamisesta keskuskentän viereen on aivan uusi.

Äänekosken kaupungin vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen kertoo, että aloitteella on puolensa ja puolensa.

– Toki Isonmäen kentän pohja olisi tasaisempi, ja uskon että sille voisi olla käyttäjiä. Keskuskentän hiekkakenttä on yleinen luistelu- ja yleisurheilualue, ja siinä on jo valmis nurmi vieressä, niin en itse näkisi että kannattaisi uutta nurmikenttää siihen laittaa, Pohjolainen punnitsee.

Vapaa-aikalautakunta aloittanee uuden kentän tarveperustekartoituksen syksyn aikana. Harrastajat toivovat, että uuden kentän mahdollisuuksia tutkittaisiin kustannusten lisäksi myös lajin vaatimuksien mukaisesti. Nykäsen mukaan tekonurmikenttien kumirouhe on aiheuttanut allergisia reaktioita pelaajille, Ikonen taas korostaa ammattilaistenkin suosivan aitoa nurmikkoa.

– Luonnonnurmi on pelaajien kannalta parempi: se ei töksäytä jalkaa pysähdyksiin ja on myös alustana pehmeämpi, Ikonen tuumii.

Heinä-elokuun vaihteessa Suolahden Urhon järjestämä lasten jalkapallokoulu houkutteli osallistujia myös Laukaasta ja Konnevedeltä. Kahden kerran aikana harjoiteltiin tekniikkaa, taktiikkaa ja tietenkin itse pelaamista, ja ohjaamassa olivat myös edustusjoukkueen pelaajat Jarkko Kytöjoki ja Harri Jauhiainen.

– Hienoa, että näinkin lyhyellä varoitusajalla tuli osallistujia. Ohjaajana tulee niin hyvä mieli, kun näkee miten lapset pääsevät liikkumaan ja nauttivat pelaamisesta, Nykänen summaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Lisään vielä, että on aivan turhaa aloittaa enää mitään tarvetutkimusta. Näitä on ja on ja on. Vetvominen jo pois. Kyllä tämänhetkinen jalkapallon harrastajamäärä kertoo faktaa lajin suhteen. Olikohan yli 500 harrastajaa ja lisäksi vielä kaikki muut jotka eivät seuroihin kuulu. Ja nimenomaan eikö kaupunki sanallisesti ainakin halua tukea lasten luontaista liikkumista ? Tuota ajatusta palvelee se ,että Isonmäen kenttä tehdään, koska yksinkertaisesti kentästä on mahdollisuus tulla aivan loistava. Tätä tulisi käyttämään niin Urho kuin Huimakin. Ja seurojen välinen yhteistyö kasvaa vain niin että molemmille osapuolille annetaan ja otetaan. Nyt se on ehkä hieman toispuoleista. ! Ja painotan myös että Suolahdessa kenttien hoito pitää laittaa oikealle tasolle. Hyvä kenttä vaatii hyvää hoitoa ! Kastelut ja leikkuut on toimittava. Pelien aikana on oltava ns. kenttämestari työssä, oli sitten ilta tai viikonloppu. Kylläpäs laittaa hävettämään kun vierasjoukkueet saapuvat ja sanotaan että koppeihin ei pääse. Ei ole avainta ! Eli… kun Isollemäelle tehdään kenttä, siitä tulee todennäköisesti yksi Keski-Suomen tasaisimmasta täysipitkäisestä kentistä. Ja siellä missä on hyvä, sinne menee myös väki. Näin se vaan menee. Ja talkootyötä tarvitaan. Ollaanko siihen valmiita ?
    Ps. Oli ilo huomata kuinka paljon pieniä tyttöjä osallistui jalkapallokouluun. Olisiko aika saada Urhoon takaisin mimmiliiga ? Jos tulijoita on, lupaudun kyllä vetäjäksi !

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy