ÄKS

Urhon pelipaitanäyttely kertoo jääkiekon historiaa kuuden vuosikymmenen ajalta

06.03.2021 06:00
Pelipaitoja voi käydä katsomassa aina kun halli on auki.

Jäähallille on kerätty Urhon pelipaitojen historiaa. Samaan syssyyn on ryhdytty laittamaan lehtileikkeitä ja valokuvia järjestykseen. 

 

Jäähallin yläkatsomossa on nähtävillä Urhon pelipaitojen näyttely. Sami Pekkalan ideasta lähtenyt vanhojen pelipaitojen etsintäkuulutus on tuottanut jo kymmenen pelipaitaa kuudelta eri vuosikymmeneltä. Ensimmäinen paita on musta collegepaita kotikutoisine painatuksineen. Suolahdesta on Osuuspankki hävinnyt jo aikaa sitten, mutta Urho pysyy ja paranee!

– Kävin porukoiden luona, ja huomasin isän vanhoja pelipaitoja. Tuli mieleen, että mitä näitä kaapissa säilömään. Pistin Urhon someen etsintäkuulutuksen, niin johan alkoi paitoja tulla, Urhon edustuksen kapteeni Sami Pekkala kertoo.

Pelipaidat ovat kehyksissä ja siistissä rivissä uuden ja upean jäähallin katsomossa. Paidat kertovat omaa tarinaansa. Paitojen alla komeilee vielä joukkuekuvia sekä lehtileikkeitä.

– Kun pelattiin ulkojäillä oli paitakin luonnollisesti paksu. Jossain vaiheessa siirryttiin tämmöisiin kepeisiin reikäpaitoihin, mutta eihän ne kestäneet, Pekkala esittelee.

Urhon sini-puna-valkosävy ei entisajan paidoissa ole vielä näkyvissä, sillä väriskaala on hyvinkin kirjava.

Näyttely on avoinna aina kun halli on auki.

– Tarkoitus olisi vielä saada noin 500 lehtileikettä sekä älytön määrä valokuvia sellaiseen järjestykseen, että niistä voisi koota näyttelyn hallilla kävijöiden iloksi, Pekkala sanoo.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy