ÄKS

Uusi digitaalinen työkalupakki avuksi lasten koronahuoliin: Voimaperheet – Yhdessä selviydytään -verkkosivusto

28.04.2020 17:30
Keski-Suomen sairaanhoitopiirin poikkeusolojen johtoryhmästa kerrotaan uudesta digitaalisesta työkalupakista, josta saa apua lasten koronahuoliin. 

Kyseessä on Turun yliopiston Voimaperheet-tutkimusryhmän avaama Yhdessä selviydytään -internetsivusto. Se on luotu tueksi vanhemmille, jotka kaipaavat työkaluja huolten hallintaan ja lasten psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana.

Sivusto on maksuton ja tarkoitettu kaikenikäisten lasten vanhemmille. Sivustolle rekisteröidytään osoitteessa https://yhdessaselviydytaan.fi 

Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen sekä helposti omaksuttavia harjoitteita, kuten rentoutumista hengittämisen avulla ja mielikuvaharjoituksia. Lisäksi vahvistetaan rohkaisevaa ajattelua ja arjen suunnittelua yhdessä lapsen kanssa. Sivuston sisältö perustuu käyttäytymisterapeuttiseen menetelmään, joka on osoitettu parhaaksi tavaksi lievittää lasten ahdistuneisuutta ja pelkoja.

Sivuston käyttöön liittyvällä tutkimuksella selvitetään tarjottujen keinojen vaikutusta vanhempien ja lasten hyvinvointiin väestötasolla. Tietoa hyödynnetään sivuston jatkokehityksessä. Tekijät toivoivat, että myös ne sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät, joilla on lapsia, tutustuisivat sivuihin. Näin siksi, että lasten huolet saattavat osaltaan liittyä vanhempien työhön tai jaksamiseen – edellä mainitut työntekijät ovat tässä erityisasemassa huomioiden esim. tämänhetkisen työn kuormittavuus ja mahdolliset kontaktit sairastuneiden kanssa. 

Yhdessä selviydytään -hanketta rahoittaa Juho Vainion Säätiö, joka myöntää apurahoja kansanterveyttä ja terveitä elämäntapoja edistävään tutkimukseen ja toimintaan. 

Yhdessä selviydytään kytkeytyy INVEST-lippulaivahankkeeseen, joka kehittää menetelmiä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tueksi, ja se toimii yhteistyössä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön kanssa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy