ÄKS

Uusia kaupunkireittejä taajamiin yhteistyössä asukkaiden kanssa

20.09.2022 11:28

Äänekosken kaupunki kartoittaa mahdollisuutta toteuttaa kävellen tai pyörällä kuljettavia teemallisia kaupunkireittejä eri taajamiin. Reitit, teemat ja reitinvarustelu suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa.

 

Kaupunki kutsuu asukkaita osallistumaan reittien suunnittelutyöpajoihin, joista ensimmäinen järjestetään Valtuustosalissa 27.9. klo 17.00 alkaen. Teemalliset reitit on tarkoitus toteuttaa Äänekosken keskustan, Sumiaisten, Suolahden ja Konginkankaan alueille. Ensimmäiseksi suunnitellaan ja toteutetaan Äänekosken keskustan reitti, jonka jälkeen järjestetään työpajoja myös muihin taajamiin. Reittien teemat voivat liittyä alueen historiaan, luontoon tai vaikkapa nähtävyyksiin. Tervetuloa mukaan suunnittelutyöpajoihin jo ensimmäisestä kerrasta lähtien, sillä teidän ideoitanne tarvitaan!

Alueen historia ja tarinat pääosassa

Kaupunkireittien teemaa ei ole päätetty valmiiksi, vaan sen ideoinnissa kaivataan kaupunkilaisten apua.

– Äänekoskelaisilla on laaja tietämys alueen historiasta ja valtava määrä tarinoita kerrottavaksi. Nyt toivotaankin aktiivisten kuntalaisten osallistumista reittien suunnitteluun, jotta saadaan mahdollisimman kiinnostavia ja erilaisia kaupunkireittejä luotua, kertoo matkailu- ja markkinointiasiantuntija Milla Hytönen. Reittien pituus tulee olla 2-4 kilometriä ja ne suunnitellaan jo valmiina oleville teille. Valitulle reitille tehdään tarvittavia muutoksia muun muassa valaistuksen, penkkien ja roskisten osalta sekä reitille suunnitellaan opasteet.

– Ihannetilanteessa taajamiin saadaan alueen persoonallisuutta kuvastavia reittejä, jotka houkuttelevat paikalliset ja matkailijat tutustumaan alueeseen, jatkaa Hytönen.

Kaupunkireitit ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa ja valmiiksi opastetut reitit auttavat jakamaan tietoa myös omatoimimatkailijoille. Erilaisia kaupunkireittejä on toivottu pitkään ja aktiiviset kuntalaiset ovat järjestäneet omia opastettuja retkiä esimerkiksi Pukkimäen alueella ja Sumiaisista löytyy teemallinen Taidepolku. Nyt onkin mahdollista päästä suunnittelemaan pysyvä reitti, josta tulee näkyvä osa Äänekosken kaupunkikuvaa.

– Kuntalaisten osallistaminen on tärkeä osa Äänekoski-ilmiötä, eli uutta kaupunkistrategiaa. Haluamme kokeilla uutta tapaa kehittää taajamien viihtyisyyttä, kommentoi kehityspäällikkö Tanja Sulin.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy