ÄKS

Uuteen terveyskeskukseen mahtuisivat myös Saarijärven ja Viitasaaren ilta-aikaiset lääkäripäivystykset

26.10.2012 09:36


Keski-Suomen keskussairaalan Nova-yksikössä tehdään parhaillaan selvitystä, olisiko mahdollista siirtää Viitasaaren ja Saarijärven ilta-aikainen lääkäripäivystys Äänekoskelle, kertoo torstain Sisä-Suomen Lehti. Lehden haastatteleman ylilääkärin Heikki Jantusen näkemyksen mukaan Äänekoskella toimisi lääkäripäivystys iltakymmeneen saakka, mikäli päivystys keskitettäisiin tänne.

Äänekosken terveyskeskuksen ylilääkäri Tapio Tammela kertoo, että rakenteilla olevan uuden terveysaseman tilaratkaisut voisivat tukea tämänsuuntaista kehitystä. Jos siihen on halua.

– Nova-työryhmä on aiemmin lokakuulla viimeisimmässä kokouksessaan asettunut tukemaan jatkoselvitystä aiheesta. Mitään ei siten ole päätetty missään, puhumattakaan edes sovittu jatkotyöstöaikatauluista sitovasti, Tammela muistuttaa.

– Jos jotain muutosta nykyasetelmaan tulisi, sen tulisi olla osaltaan sairaanhoitopiirin järjestämää ja organisoivaa toimintaa, jolloin myös rahoitus ja henkilöstövoimavarat tulisi katsoa sairaanhoitopiirin kautta. Ei suoraan yksin pelkästään Äänekosken perusturvasta eikä välttämättä edes pelkästään mahdollisen Saarikan ja Wiitaunionin reseurssiosuuksista. On huomattava, että paitsi lääkäripäivystyksen keskittämisajatus sinänsä, on samalla sitten katsottava myös muunmuassa röntgenin ja laboratorion täydentävät palvelut ja niiden laajentamisedellytykset.

Johtava hoitaja Anna-Kaisa Hyvönen kertoo, ettei ilta- tai viikonloppupäivystys tarvitse käytännössä lisätiloja, koska kävijämäärät ovat pieniä ja tarvittaessa voidaan hyödyntää muista vastaanottotiloja, kun päivätyöläiset ovat poissa.

– Sairaanhoitopiirin kautta hoidettuna lääkärihenkilöstä tulee sieltä tai samalla periaatteella kuin Novassa nyt, eli on tiettyjä vuoropäivystyksiä terveyskeskuksissa. Hoitohenkilöstön osalta sairaanhoitopiiri toivoi voivansa ostaa työpanoksen meiltä, mutta se tekee tiukkaa, koska henkilöstövähennyksiä on tehty nimenomaan päivystyksessä.

Nova-yksikön eli Nopean vasteen kehittämishankkeen tarkoituksena tehostaa päivystyspalveluja ja lisää seudullista ja alueellista yhteistyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy