ÄKS

Vaalitohinoita: #kepusiistii -kampanja poiki Konginkankaalla säkeittäin jätettä

10.05.2021 11:30
Roskapartiota lähtee Kotiseutumuseolta: Marjatta Huhta, Kaisa Hyvönen ja Leila Lindell.

Hällä väliä, vai miikä onkaan se syy, joka panee ihmisen heittämään esineen vaan pois autosta, kädestä? Miettimättä mitä seuraa? Luonto kärsii, linnut kärsivät, sotku on kuin jätelaitoksen takapihalla. Ettei vain ajateltaisi, että nurmi sen kyllä peittää? Tai että kaupunki kerää? Tai hällä väliä?

 

– Keskusta ryhtyi lauantaina jätteenkeruukampanjaan #kepusiistii, onhan Keskustalle ympäristöstä huolehtiminen sydämenasia, kerrotaan keskustan riveistä.

Kampanja alkoi Konginkankaan Kotiseutumuseolta lauantaiaamuna. Salen pihassa otettiin ylös satamäärin tupakantumppeja ja muovia, ja paljon vielä jäi! Paikalliset kimppalenkkiläiset olivat jo keränneet roskaa säkkitolkulla, mutta uskokaa: tavaraa löytyy! Voi sitä tumppien, askien, makkarapakettien, lasinsirujen, ruttutölkkien ja karkkipaperien, mikä luontoon on jätetty! Entä nämä: lokasuojia, lamppuja, loisteputkia, renkaita… Kampanja pääsi alkuun Konginkankaalla, ja kaupungin roskikset Satamassa täyttyivät. 

– On niin kiva silmälle, kun on raitti siisti, sanoi Tuula Setälä, joka porhalsi polkupyörineen Peräpohjalta, kassi täynnä tienvarsirojua.

Sammakkokangas oli jättänyt iloisen yllätyksen Salen pihaan: Voitte jättää tähän tienvarsilta kerätyt rojut pussi suljettuna 16.5. asti. Kiitos, Sammakkokangas. Sinnekin jätettiin pusseja. Ja Tuula otti taas uuden pussin Marjatta Huhdan selkärepusta ja jatkoi keräämistä.

Kierreltiin uimarannalle asti ja palattiin Satamaan makkaralle. Ei auta ”sitku” markkinoilla; se on tehtävä nyt ennen kuin nurmi peittää ja linnut nokkivat ruoakseen. 

Seuraava tempaus on Laajaniemessä FrisbeeRata-talkoissa lauantaina 15.5. klo 10. Tule mukaan pussien ja hanskojen kanssa!    

 

Sää suosi #kepusiistii -kampanjaa lauantaina Konginkankaalla.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy