Keskiviikkona 23.10.2024 klo 18-20 järjestetään Äänekosken lukion aulassa Jyväskylän urheiluakatemian ja Äänekosken lukion yhteinen valmentajien ja vanhempien ilta.
Kahvia ja pientä purtavaa on tarjolla lukion aulassa klo 17:30 alkaen. Paikalle kutstutaan äänekoskelaisten urheiluseurojen valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.
Paikalla keskustelua avaamassa Jyväskylän urheiluakatemian toimesta psyykkisen valmennuksen ja työnohjauksen asiantuntija Marko Malvela. Lisäksi mukana illassa Äänekoskella urheiluakatemian yleisvalmennuksesta vastaava Kimmo Kinnunen sekä lukion puolesta urheiluakatemian koordinaattori Joni Hautsalo ja lukiossa urheilijoiden opinto-ohjaajana toimiva Pekka Kemppainen. Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.
– Erityisesti paikalle toivotaan saapuvan seuroissa nuoria urheilijoita valmentavat valmentajat, mutta kaikki seurojen valmentajat ikäluokasta riippumatta sekä muut seurojen toimihenkilöt ovat lämpimästi tervetulleita. Mikäli esimerkiksi yksilöurheilijoiden henkilökohtaisia valmentajia tämä viesti ei tavoita, toivomme heitäkin infottavan tilaisuudesta seuraedustajien toimesta, lukiota tiedotetaan.
Illan vieraaksi saadaan Marko Malvela (LitM, psyykkinen valmentaja), joka toimii Jyväskylän Urheiluakatemiassa psyykkisen valmennuksen ja työnohjauksen parissa sparraten useiden eri lajien urheilijoita ja valmentajia. Malvela on myös uintivalmentaja, joka on toiminut viisissä olympialaisissa valmentajana. Valmennettavina hänellä ovat olleet muiden muassa Ari-Pekka Liukkonen, Jere Hård, Mimosa Jallow ja Fanny Teijonsalo, joista kaikki ovat olleet olympiauimareita.
– Malvela tulee puhumaan tekijöistä, jotka näyttäisivät olevan taustalla silloin, kun tehdään hyvää työtä niin urheilussa, koulussa kuin työelämässäkin. Näistä näkökulmista ja ajatuksista voi olla hyötyä suunniteltaessa ja tarkasteltaessa omaa arjen tekemistä ja sen parantamista.