ÄKS

Valtionvarainministeri Annika Saarikko Äänekoskella: ÄKSän revolverihaastattelussa puhutaan tekstiilikuidusta ja lähetetään terveiset Ääniä Festivaalin tuotantotiimille – katso video

29.05.2021 17:29 (muokattu 29.05.2021 17:41)
Valtionvarainministeri raapusti nimmarin Piilosen Pentin pakun nokkapeltiin.

Keskustan puheenjohtaja, tuore valtionvarainministeri Annika Saarikko pysäytti vaalivankkurinsa Äänekoskelle. 

 

Annika Saarikko iloitsi koronarajoitusten hellittämisestä.

– Iloitsen jo ihan siitä, että saan teitä katsella ja olla ihmisten parissa. Aloitin keskustan puheenjohtajana syyskuussa ja tänä päivänä, toukokuun lopussa, on ensimmäinen päivä, jossa pääsee ihmisten ilmoille, toisiamme tapaamaan, Saarikko sanoi Citymarketin tapahtumatorilla järjestetyssä tilaisuudessa.

Valtionvarainministerin salkku on uusi ja raskas  kantaa. Saarikko sanoi, kuinka uutiset valtionvarainministeriön taholta ovat uutiset usein synkkiä ja katse tumma.

– Kerrotaan uutisia, jotka ovat kansalaisten kannalta huonoja, se on valtionvarainministerin tehtävä – näin on aina ajateltu. Minä olen taas ajatellut kääntää koko homman toisin päin: hyvä taloudenhoito se on kunnia-asia ja iloinen asia. Hyvä taloudenhoito tarkoittaa sitä, että loputtomasti sitä ei voida tehdä velkaantumalla. En lupaa, etteikö velkaantuminen loppuisi kuin seinään.

Suomi on joutunut ottamaan velkaa viimeset 15 vuotta aivan kansalaisten perusasioiden hoitoon.

– Ei se velka, vaan mihin sitä velkaa otetaan. Kaikki tietää, että yrityskin ottaa velkaa, jotta voi investoida. Uuden synnyttämiseen voidaan tällaisia ratkaisuja tehdä. Hyvä taloudenpito ei tarvitse tarkoittaa synkkiä puheita, vaan sitä, että pieni kansakunta huolehtii kukkarostaan hyvin, Saarikko sanoi.

Saarikko muistuttaa, kuinka Suomi on selvinnyt korona-ajasta hyvin.

– Se pitää sanoa ääneen. Suomalaiset hoitivat tämän hyvin ja hoidetaan loppuun asti. Hyvä koronan hoito on ollut myös hyvää taloudenhoitoa. Pahimmat rotkot eivät toteutuneet, Saarikko sanoi.

Saarikko sanoo, että suomalaisten rahoista huolehtiminen nojaa työhön.

– Työn myötä tulee toimeentuloa.

Katso millaisia terveisiä Ääniä Festivaalin tuotantotiimi saa ex-kulttuuriministeriltä. Kysyimme myös millaisena vientituotteena Saarikko näkee Äänekoskella tehdyn tekstiilikuidun.

 

 

 

Keskustan kuntavaaliehdokkaat asettuivat yhteiskuvaan Annika Saarikon seuraksi.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy