Kaupunkirakennepalvelut esitti Äänekosken kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että jäähallin sekä uimahallin välille rakennettavan lämpökanaalin, sekä uimahalliin tulevan talotekniikan rakentamiseen myönnetään kokonaiskustannusarvion muutos, 80 000 euroa.
Muuttuvassa toiminnallisessa ympäristössä lämpökanaalin, sekä uimahalliin sijoittuvien tekniikoiden rakentaminen on nyt ajankohdallisesti erittäin järkevää. Rakentamisen kustannukset ovat perusteltuja uimahallin saneerauksen yhteydessä, koska jäähalliin kohdistuvien takuukorjaustöisen seurauksena on mahdollista tuottaa uimahalliin sekä Telakkakadun kouluun lämpöenergiaa jopa 500 000 kwh:n edestä vuodessa. Tämä vastaa euroiksi muutettuna noin 30 000 euroa. Jäähalliin kohdistuvien korjaustöiden suorittajana on jäähallin tekniikan toimittanut urakoitsija.
Tämä on huomattava muutos tähänastiseen energiatuotantoon. Jäähallista on voinut johtaa Äänekosken kaupungin omistamaan kiinteistöön lämpöenergiaa 2020- 2025 välisenä aikana. Tänä aikana energiaa on tuotettu yhteensä vain 620 000 kwh. Lämpöenergian siirtämisen lisääminen vaatii investointeja uimahallin talotekniikkaan ja rakennusten väliseen lämmönsiirtoon.
Ympäristön toiminnallinen muutoksen vuoksi kaupungin ottaessa vastuun jäähallin hoitamisesta sekä omistamisesta, lämpökanaalin ja siihen liittyvien talotekniikoiden rakentamisen kustannukset siirtyvät myös kaupungille. Johtuen lisääntyneestä energian määrästä, rakentamisen kustannusten kuoletusaika on erittäin lyhyt. Näin ollen lisämääräraha on perusteltua, koska sen kautta voidaan toteuttaa lähes 0-energiajäähalli, jonka toimittama energiatuotanto on täysimääräisenä hyödynnettävissä Äänekosken kaupungin energiataseessa.
– Määrärahaa ei lisätä vaan tehdään siirtoina kaupunkirakenteen sisällä, näin esitti Marko Laitinen ja sitä kannatti Joni Kotilainen.
Äänestyksen jälkeen jätettiin eriäviä mielipiteitä, Marko Laitinen, Marko Laxin, Lauri Laxin, Joni Kotilaisen, Marja Kolarin ja Marjo Laitisen toimesta.