ÄKS

Vasemmisto nimesi uusia ehdokkaita ja laati valtuustoaloitteen lapsen oikeuksien viikon kunniaksi

18.11.2020 12:12
Äänekosken Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaiden seuraava vitja: Simo Hamkar, Jarkko Niemi, Matti Virtanen, Ilidio Monteiro Flores ja Antero Rautiainen.

Äänekosken Vasemmistoliiton syyskokous teki suunnitelmat, valinnat ja oli aloitteellinen. Kokous vahvisti Vasemmiston listalle lisää ehdokkaita kevään 2021 kuntavaaleihin. 

 

Ilidio Monteiro Floresin aloite lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamisesta ja kolmannen sektorin roolin nostamisesta keskustelutti kokousta. Michelle Seppälä nosti keskusteluun tarpeen lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatimisesta kaupunkiin ja ihmetteli järjestöjen tarjoaman, kaikille avoimen toiminnan minimaalista näkyvyyttä kaupungin kaikenlaisessa tiedottamisessa.

Asia nousee esiin myös Äänekosken Nuorten tila- selvityksessä, jossa kaupunki kartoitti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin tilaa eri indikaattoreiden näkökulmasta.

– Valtuustoaloitteella on tarkoitus tukea myös siellä esiin tuotuja ajatuksia vapaaehtoistoiminnan roolin vahvistamisesta osana nuorten kasvun tukemista. Että erilaisten harrastus- ja toimintamahdollisuuksien lisäämisen ja laajentamisen kautta saadaan taattua toimintaa myös niille nuorille, joille ei tällä hetkellä tunnu löytyvän mieleisiä harrastusmahdollisuuksia, Flores ja Seppälä sanoivat.

Aloitteella halutaan tehdä entistä myös kattavammin yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa hyvinvoinnin edistämisessä.

– Aloitteessa haetaan uusia avauksia. Siispä sanoista tekoihin, toteaa Flores

– Harrastustoimintaa on oltava tarjolla kaupungin kaikissa taajamissa. Monen lapsen ja nuoren on vaikeaa jopa mahdotonta päästä harrastamaan myös huonojen ja kokonaan puuttuvien liikenneyhteyksien vuoksi, Michelle Seppälä muistuttaa

Aloite jätetään Äänekosken kaupunginvaltuustolle 7.12. kokouksessa.  

Vasemmistoliiton puheenjohtajana jatkaa Tiia Turunen ja varapuheenjohtajana Simo Holopainen. Toimikuntaan valittiin: Riikka Happo, Anniina Ojajärvi, Marja Jaakkola, Michelle Seppälä ja Marja Holopainen sekä Petri Leppänen, Ilidio Monteiro Flores, Simo Hamkar, Matti Virtanen ja varalle: Juho Toikkanen, Jarkko Niemi, Eila Nurmi ja Sirpa Martins.

Vastaa

  1. Reetta Korjonen sanoo:

    Erinomaisia teemoja nostaa nämä keskusteluun. On suurta resurssien tuhlausta, että kolmatta sektoria ei voi hyödyntää tai sitä ei koeta tasavertaisena toiminnan tukijana. On paljon sellaista joukkoa kaiken ikäisissä asukkaissa, joilla on tietoa, taitoa ja tarmoa tuoda vaihtelua kaupungin asukkaiden arkeen. Jossakin on ajattelun puolella kehityksen tulppa. Me toimijat olemme sen huomanneet. Onko se luottamushenkilöjohdon vai virkahenkilöiden ajattelussa, ei ehkä selviä. Mustasukkaisuutta on ehkäpä siitä, että jos joku saakin näkyvyyttä. Se on turhaa, sillä kaikilla on paljon tehtävää, jos haluamme asioita ja toisiamme arvostaa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy