ÄKS

Vasemmistoliiton Juho Kautto: Budjetti parantaa miljoonalla kevyttä liikennettä ja liikenneturvallisuutta Äänekoskella ja Viitasaarella

10.12.2021 12:13 (muokattu 10.12.2021 12:15)
Olen kovin kiitollinen, että valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto noteerasi talousarvioaloitteeni. Iso kiitos myös vasemmistoliiton Merja Kyllöselle, joka on jaksanut jaostossa Äänekosken puolesta puhua, sanoo Juho Kautto. Kuva Teijo Piilonen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Juho Kautto riemuitsee yhteensä miljoonan euron satsauksista Äänekosken ja Viitasaaren kevyeen liikenteeseen. Valtiovarainvaliokunta esitti tänään perjantaina satsauksia mietinnössään budjetin jakovaran käytöstä.

 

Kevyen liikenteen väylä Äänekosken Konginkankaalle maantielle 6456 on saamassa 500 000 euroa suunnitteluun ja rakentamiseen. Kautto jätti aiemmin syksyllä talousarvioaloitteen rahan myöntämisestä hankkeelle.

– Olen kovin kiitollinen, että valtiovarainvaliokunnan liikennejaosto noteerasi talousarvioaloitteeni. Iso kiitos myös vasemmistoliiton Merja Kyllöselle, joka on jaksanut jaostossa Äänekosken puolesta puhua. Tämä ei ollut mikään läpihuutojuttu, Kautto sanoo.

– Maantiellä kulkee tällä hetkellä paljon koululaisia ja muuta kevyttä liikennettä ilman piennarta tai valaistusta. Liikenneturvallisuuden kannalta väylä on ihan pommi. Erillinen kevyen liikenteen väylä parantaa merkittävästi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta ja mahdollistaa koululaisten omaehtoisen liikkumisen, Kautto sanoo.

Myös maantie 16909 Viitasaarella saa jalankulku- ja pyörätien, kun valtiovarainvaliokunta osoitti sillekin 500 000 euron määrärahan.

– On edistystä, että merkittävä osuus liikenteen jakovarasta käytetään nyt kevyen liikenteen kehittämiseen. Hyvät kävelyn ja pyöräilyn edellytykset parantavat kansanterveyttä ja säästävät ilmastoa. Aivan erityisen tärkeää on, että teemme liikkumisesta myös turvallisempaa pienille koululaisille ja isommillekin liikkujille, Juho Kautto muistuttaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy