ÄKS

Vastaanottokeskus muuttaa Suolahdesta Äänekosken keskustaan

29.09.2022 13:56
Äänekosken kaupunki järjesti valtuutetuille viime viikolla valtuustoseminaarin ukrainalaispakolaisten parissa tehtävästä työstä.

Edelleen Äänekosken 300-paikkaisessa vastaanottokeskuksessa on noin 30 vapaata paikkaa.

 

Äänekosken vastaanottokeskus ja asukkaat muuttavat Suolahdesta Äänekosken keskustaan ensi viikosta alkaen. Vastaanottokeskuksen uudet toimistotilat löytyivät ydinkeskustasta. Kaupungin omistama Ääneseudun Asunnot Oy on vuokrannut nyt yhteensä 80 asuntoa vastaanottokeskukselle. Muuton myötä myös vastaanottokeskuksen asiakkaille kaupungin tarjoama ilmainen bussikuljetus Äänekosken ja Suolahden välillä päättyy.

Sähköinen ilmoittautuminen opetukseen ja varhaiskasvatukseen on saatu toimimaan nyt myös vastaanottokeskuksen asiakkaille. Perusopetukseen valmistavassa opetuksessa keskitytään suomen kieleen. Koulussa arki on sujunut hyvin ja lapset ovat innokkaita oppimaan uutta. Piilolan päiväkodin lapsiryhmiin on saatu avuksi venäjän kieltä osaava työntekijä ja myös päiväkodissa on arki sujunut hyvin.

Äänekosken kaupunki tarjoaa edelleen vastaanottokeskuksen asiakkaille ilmaisia uimahalli- ja museolippuja, ja niitä onkin käytetty ahkerasti. Äänekosken taidemuseolla on esillä ukrainalaissyntyisen taiteilijan näyttely ja kulttuuritoimen järjestämänä Ukrainan tunnetuin bandurayhtye Oriana konsertoi lauantaina 1.10. Äänekosken rekrytapahtumaan 4.10. myös vastaanottokeskuksen asiakkaat ovat tervetulleita.

Merkittäviä muutoksia on luvassa, kun vastaanottokeskuksen asiakkaat saavat jossain vaiheessa kotikuntamerkinnän – todennäköisesti asuttuaan täällä noin vuoden. Sen jälkeen he siirtyvät vastaanottokeskukselta kunnan palvelujen piiriin. Tähän valmistaudutaan Äänekoskella jo nyt, esimerkiksi työllisyyspalveluissa, jotta muutos olisi mahdollisimman sujuvaa.

Äänekosken kaupunki järjesti valtuutetuille viime viikolla valtuustoseminaarin ukrainalaispakolaisten parissa tehtävästä työstä. Mukana tilannetta oli esittelemässä kaupungin omat virkamiehet, vastaanottokeskuksen ammattilaiset sekä Äänekoskella vapaaehtoistyötä koordinoivat tahot.

Äänekosken vahvuus pakolaisten vastaanottamisessa on ollut eri toimijoiden saumaton yhteistyö ja se, että jokainen taho tietää oman roolinsa ja tehtävänsä.

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy