ÄKS

Vihreä uusiutuva Äänekoski -hankkeelle myönnettiin rahoitus

30.04.2019 10:32
Äänekoski pyrkii olemaan vähähiilisempi, ekologisempi ja resurssiviisaampi.
Keski-Suomen liitto on myöntänyt Äänekosken kaupungille 220 500 euroa EAKR-rahoitusta Vihreä uusiutuva Äänekoski -hankkeen toteutukseen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 315 000 euroa ja se toteutetaan vuosien 2019-2021 aikana.

 

Hankkeessa selvitetään Äänekosken kaupungin toimintaa ympäristöasioiden näkökulmasta. Tavoitteena on edistää kaupunkikonsernin vähähiilisyyttä, resurssiviisautta ja ekologisuutta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupungin eri toimialojen ja konserniyhtiöiden päästöjen ja energiankulutuksen pienentämistä sekä resurssien tehokkaampaa hyödyntämistä. Hankkeessa luodaan kaupungille ympäristöohjelma, joka ohjaa toimintaa ekologisempaan suuntaan.

Suomi on sitoutunut EU:n päätöksen mukaisesti vähentämään merkittävästi hiilipäästöjään tulevaisuudessa. Kunnat ovat tehneet jo paljon ympäristömyönteisiä ratkaisuja, mutta niiden toiminnassa on vielä hyödyntämätöntä potentiaalia.

– Haluamme parantaa toimintaamme tavoitteellisesti ympäristöystävälliseen suuntaan. Turvallinen ja ympäristöystävällinen asuinympäristö lisäävät elinvoimaisuutta omalta osaltaan. Kasvua  ja hyvinvointia voidaan edistää ekologisesti ympäristö huomioiden, toteaa Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Hankkeessa kehitetään uusia toimintamalleja, joilla edistetään kaupunkikonsernin myönteisiä ympäristövaikutuksia. Näitä ovat esimerkiksi ruokahävikin pienentäminen, kiertotalouden huomioiminen julkisissa hankinnoissa, etätyömahdollisuudet sekä kaupunkipyörät.

Vihreä uusiutuva Äänekoski -hanke käynnistyy elokuussa 2019.

Vastaa

 1. Lisa sanoo:

  Täyttä puppua! Kaupunkihan ajaa rajusti moottoriurheilukeskusta!

  1. Eko sanoo:

   No tuo nyt on täysin saivartelua. Jossain ajavat kuitenkin. Ei siellä 24/7 tulla hankaamaan..

 2. Projekt manager sanoo:

  95,000€ palaa kaupungin rahaa. 220,000€ valtion rahaa. Tavoitteeseen päästäisiin myös asettamalla kaupungin jokaiselle toimialalle ja työntekijälle itsestäänselvä päivittäinen kysymys: Miten voimme toimia tehokkaammin ja taloudellisemmin resurssien ja ympäristön kannalta?

 3. Pakkoautoilija sanoo:

  Entä julkinen liikenne? Edelleen tavallisen työssäkäyvän kannalta aivan käyttökelvoton tällä seudulla, siihen nähden, että meillä on isoja tehtaitakin kolme.

 4. Fahrradfahren ist notwendig sanoo:

  Tarvitsemmeko me täällä Äänekoskella todella Citypyöriä suurkaupunkien tapaan?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy