ÄKS

Vihreän siirtymän rahoitusta yrityksille

06.07.2022 15:19
Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Yrityksille on tarjolla rahoitusta, joka vauhdittaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaan liittyvää vihreää siirtymää.

 

Rahoitusta voi hakea EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) kautta. Rahoitusta on tarjolla myös Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) kautta. Ohjelmassa on kuusi toimintalinjaa, joista innovatiivinen Suomi ja hiilineutraali Suomi -ohjelmien kautta voidaan vauhdittaa kasvua ja kilpailukykyä sekä energiatehokkuutta ja kiertotaloutta.

Rahoitusta myöntävät Business Finland (BF), työ- ja elinkeinoministeriö, Ympäristöministeriö sekä muut tahot, kuten maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset.

Vihreä siirtymä luo uutta teknologiaa, joka nopeuttaa siirtymistä pois fossiilisesta energiasta. Toimet säästävät energiaa, parantavat ilmanlaatua ja turvaavat energian toimitusvarmuuden. Koko maahan syntyy kasvua ja uusia työpaikkoja, jotka korvaavat rakennemuutoksen takia katoavia töitä.

Vauhtia vihreään siirtymään RRF-rahoituksella

RRF-rahoituksen tavoitteena on edistää vihreään siirtymän kannalta keskeisten investointien käynnistämistä. Vihreä siirtymä tukee talouden rakennemuutosta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa.

ELY-keskusten RRF-koordinaattorit ohjaavat ja neuvovat toiminnanharjoittajia sekä kuntia ja muita yhteistyötahoja hankkeiden ympäristöprosesseihin, kuten YVA:n tai ympäristölupaan liittyvissä asioissa. Toiminnanharjoittajia kannustetaan olemaan yhteydessä etupainotteisesti ELY-keskukseen. Hankkeita saadaan sujuvasti eteenpäin, kun lupatarpeet tunnistetaan ajoissa.

Hankkeiden rahoitus tulee pääosin Business Finlandilta ja työ- ja elinkeinoministeriöltä. ELY-keskus myöntää muun muassa Euroopan aluekehitysrahoituksen rahoitusta ja heiltä voi pyytää lisätietoja.

 

 

Vastaa

  1. Wake the f... Up sanoo:

    Vihreä siirtymä tappaa pienyritykset. Ja mistä rahat näihin tukiin..? Seinästä varmaan, hallituksen mielestä.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy