Ravintoloitsija Matti Leppänen on yhtä hymyä. Koronan tuoma kevät näytti ravintola-alalle valomerkkiä, mutta nyt alkaa näkyä jo merkkejä kovasti odotetusta normaalista arjesta. Perjantaina 17.7. avataan kaikki Viljokset niin Laukaassa, Suolahdessa kuin Uuraisillakin.
– Ai että onko kyselty avaamisen perään. Kyllä on, ja paljon. Varsinkin viikonloppuisin on puhelin soinut hyvinkin ahkeraan, Matti Leppänen kertoo.
Suolahdessa Viljo´s sulki ovensa lähes neljä kuukautta sitten, 21. maaliskuuta. Leppänen uskoo, että potentiaalisia asiakkaita saattaa olla ruuhkaksi asti.
– Sisälle otetaan niin monta henkilöä kuin on istuma- ja pöytäpaikkoja, eli 170. Avausviikonlopulle ei ole suunniteltu mitään isompaa häppeninkiä, karaokea lukuunottamatta, Leppänen sanoo.
Aukioloaikoja on viilattu.
– En edes lähde arvailemaan, kannattaako avata tiistaiaamuna ja olla auki yötä myöten, Leppänen nauraa.
Ravintola-alalle annettua koronatukea on saanut odottaa. Vielä ei tukea näkynyt tilillä, vaikka hakemus laitettiin matkaan heti kun siihen avautui mahdollisuus.
– Hidas käsittelyprosessi on ajanut monet ravintola-alan yrittäjät eriarvoiseen asemaan. Moni on jo avustuksen saanut, itse olen ollut odottavalla kannalla jo kahden kuukauden ajan. Tuki luvattiin myöntää nopealla aikataululla, ja jos se olisi tilille kolahtanut, olisin jo avannut Viljokset aiemmin, Leppänen harmittelee.
Onneksi lämpimänä alkanut kesä on houkutellut asiakkaita Suolahden satamassa sijaitsevaan ravintola Majakkaan.
– Näyttää tulevan ennätyskesä, kolme vuotta Majakkaa luotsannut Leppänen kiittelee.
Ravintoloiden aukaisu ei ilahduta vain asiakkaita. Leppänen laskee, että Viljosten avaaminen tietää töitä 13 henkilölle.
– Muistetaan, ettei ravintolaan tulla flunssaisena, huolehditaan käsihygieniasta ja toimitaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaisesti, Leppänen vinkkaa.
Suolahden Ravintola Viljo´s avaa ovensa perjantaina 17.7. klo 18
ke-to klo 18-02
pe-la klo 18-04.30