ÄKS

Vuoden Helmillä on sydän paikallaan

25.05.2023 07:41
Kaarina Heiskanen on 15. Vuoden Helmi. Vuoden 2017 Helmi on Päivikki Linna (vas). Lions Helmin presidentti Päivi Häyrinen on löytänyt Helmistä paikan, jossa voi olla yhteisön apuna. 

LC Äänekoski Helmi on valinnut ja palkinnut äänekoskelaisen naisen Vuoden Helmiksi vuodesta 2008 alkaen. 

 

Vuoden Helmi -tittelöinti suoritettiin lämminhenkisessä tilaisuudessa Kosken Helmessä. Paikalla oli myös vuoden 2017 Helmi, Päivikki Linna. 

– Tämä Helmin porukka on hyvä ja tekevä sakki  ja siinä on naisia naisten paikalla. Viihdyn tässä joukossa oikein hyvin, Linna toteaa.

Tämän vuoden Helmi -valinta osuu aikaan, jossa auttamisen halua on herätelty henkiin, kun Ukraina on Venäjän hyökkäyksen kourissa.  

– Nyt ollemme halunneet  huomioida pyyteetöntä auttamistyötä toisten ihmisten ja ympäristön hyväksi, kertoo klubin presidentti Päivi Häyrinen. 

2023 Vuoden Helmin arvonimen sai vastaanottaa suolahtelainen Kaarina Heiskanen. 

– Kaarina on ihmisenä helposti lähestyttävä ja lämmin, aito ihminen. Erityisesti haluamme kiittää häntä vapaaehtoisesta auttamistyöstä ihmisten parissa, jotka ovat tulleet hakemaan turvaa Äänekoskelta. Kun turvapaikanhakijoita alkoi tulla vuonna 2015, Kaarina avasi kotinsa ja sydämensä ja toimi monen alaikäisen turvapaikanhakijan rinnallakulkijana. Kuluneena vuonna hän on sitoutunut tänne tulleiden ukrainalaisten auttamiseen, Vuoden 2023 Helmi -perusteluissa kerrotaan. 

Liikutuksen kyyneleet silmänurkkiiin tuoneen puheen piti piirin puheenjohtaja Johanna Arho-Forsblom. 

– Olen ihastunut tapaasi olla ihminen: et ainoastaan puhu ja kirjoita hyvyyden voimasta, vaan sinä teet asioita ja toisetkin ihmiset mukaan muuttamaan maailmaan paremmaksi. Elät antaen kaikkesi toisten hyvinvoinnille. Sinulla on osaavat kädet, jotka puuhaavat koko ajan hyviä asioita. Sinulla on vikkelät jalat ja nopea auto ja ehdit aina avuntarvitsijoiden asioille. Sinulla on pää täynnä ideoita ja tahdonvoimaa niiden toteuttamiseen. Sinulla on taidetta ja kauneutta janoava sielu ja ylipursuamisesta me muutkin saamme nauttia, Arho-Forsblom lausui. 

Kaarina Heiskanen vastaanotti tittelin kiitollisena. 

– Kun Suolahteen perustettiin yksin tulleiden nuorten ryhmäkoti lähdin mukaan auttamaan. Siitä tapaamisesta alkoi elinikäinen oppiminen. Aloin opetella uusien asioiden kuuntelemista ja ymmärtämistä. Ryhdyin myös harjoittelemaan oman ajattelun, uskonnon ja kulttuurin sanoittamista. Olen oppinut olemaan läsnä: tämä on tämä päivä ja tämä on tämä hetki ja eletään se niin hyvin kuin vain on mahdollista. 

Vuoden Helmi saa aina muistoksi korun, sellaisen, jossa on helmi. Koru annettiin kukkasten kera, jotka oli valittu Heiskasen sydäntä lähellä olevien ukrainalaisten mukaan: kelta-sininen orvokkiamppeli on kauniisti ajateltu ele. 

– Nyt on löytynyt ihana Helmi. Kiitos kun autat, kiitos kun olet oma itsesi. Sinun sydämeesi mahtuu uskomaton määrä ihmisiä. Johanna Arho Forsblom huokaa. 

Vuoden Helmit: 

2008 Toini Niskanen 

2009 Ulla Aho
2010 Oili Kautto
2011 Ritva Lehmusoksa 

2012 Marjatta Salminen 

2013 Toini Hytönen 

2014 Pia Rautiainen 

2015 Raili Linden 

2016 Minna Rajalin
2017 Päivikki Linna
2018 Maija Piitulainen
2019 Helena Ojanen

2021 Arja Poikolainen 

2022 Leila Kiviaho
2023 Kaarina Heiskanen 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy