ÄKS

Vuoden Uurastaja -tittelin saaja julki elokuun 22. päivä

15.07.2020 14:00
Vuoden Uurastajan valinnan tehnyt raati jaksaa hymyillä valinnan jälkeen; kuvassa vasemmalta kyläaktiivi Leena Mäkinen, radioaalloilta tuttu toimittaja Markku Saarinen, päätoimittaja Marjo Steffansson, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Terho Poikolainen ja toimittaja Risto Korhonen

Raati on valintansa tehnyt ja kaikkien aikojen ensimmäisen Uurastaja -tittelin saaja on jo selvillä.

 

Suolahden Kyläyhdistyksen nimeämä toimikunta on tehnyt valintansa Vuoden suolahtelaisesta. Kylän yhteistä asiaa edistänyt henkilö nimetään Vuoden Uurastajaksi Suolahden Tehtaiden palveluksessa olleen Uurastaja -höyrylaivan mukaan.

– Olemme siis etsineet henkilöä, joka työllään tai toiminnallaan on edistänyt Suolahden tunnettavuutta ja vaikuttanut Suolahden viihtyvyyteen ja hyvinvointiin. Päädyimme Uurastaja-titteliin Marjo Steffanssonin ehdotuksen pohjalta. Uurastaja muistetaan Suolahden teollisuuden tehtävissä palvelleena höyrylaivana, kertoo nimitystoimikunnan puheenjohtajana toiminut Terho Poikolainen.

– Uurastaja on upea sana ja kuvaava titteli!  Sana ei ole sukupuoleen sidottu ja liittyy vahvasti tänä vuonna 100 vuotta toimineen Suolahden tehtaiden  historiaan, Steffansson sanoo.

Suolahtelaiset tekivät runsaasti ehdotuksia valittavasta henkilöstä. Esille nousi monta kyläläistä, joiden ansiot olisivat oikeuttaneet valintaan.

– Kävimme läpi jokaisen ehdotuksen ja pitkän ja perusteellisen keskustelun jälkeen valinta oli yksimielisen selvä, Poikolainen sanoo.

Ajatus vuoden suolahtelaisen palkitsemisesta lähti liikkeelle, kun kyläyhdistyksessä muisteltiin Vuoden Viljo -palkitsemista. Idean vViljo-tittelin idean heitti aikoinaan kauppias Kauko Luotonen suolahtelaisen Pertsa Reposen tv-sketsihahmon perusteella. Tunnustuksia jaettiin Suolahden Lions Clubin toimesta  1980- ja 1990-lukujen vaihteessa.

Vuoden Uurastajan valinta julkistetaan suolahtelaisten kyläkoontumisen yhteydessä lauantaina 22. päivänä elokuuta.

– Tuona päivänä Suolahdessa Wanhan Aseman seudulla tapahtuu paljon: Nuoruuden Suolahti Facebook -sivun ystävät kokoontuvat Majakassa, Kyläyhdistys, yrittäjät ja muut yhdistykset järjestävät erilaisia tapahtumia, Poikolainen vinkkaa.

Vuoden Uurastajan julkistus Suolahden Majakassa 22.8.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy