Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty toukokuun loppuun asti – kesän osalta päätöksiä odotellaan vielä


Toukokuun aikana ei pidetä minkään sortin yleisötilaisuuksia, ei ainakaan sellaisia, jossa on koolla yli 10 henkeä. Arkistokuva.

Aluehallintovirastot ovat tehneet tänään perjantaina tartuntatautilain mukaiset jatkopäätökset, joiden perusteella kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä. Kielto on voimassa 14.5.-31.5.2020 välisen ajan.

Kesän tapahtumia koskevia päätöksiä ei tehdä tässä vaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aluehallintovirastoille ohjauskirjeen kesän osalta myöhemmin, jonka jälkeen aluehallintovirastot valmistelevat päätöksensä.

Kesän tapahtumakirjo on laaja, tapahtumia ja toimintaa on huvipuistoista erilaisiin leireihin ja kilpailuihin. Uusia päätöksiä koskevia selvitettäviä asioita ja huomioitavia näkökulmia on myös paljon ja päätökset pitää valmistella huolellisesti.

Aluehallintovirastot eivät tässä vaiheessa pysty antamaan vastauksia kesää koskeviin tapahtumakohtaisiin kysymyksiin, koska tarkempia ohjeita ja kriteerejä ei ole vielä laadittu. Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä ja niistä tiedotetaan sen jälkeen.

Vastaa