ÄKS

Yrittäjät: Lentojen loppuminen kohtalokas isku

17.09.2020 17:50

Yrittäjät on erittäin huolissaan siitä, että Finnair ilmoitti torstaina lopettavansa kaupalliset lennot Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan maakuntakentille talven 2021 jälkeen.

 

– Jos lennot eivät jatku, se on raskas – jopa kohtalokas – isku maakuntien elinvoimalle, yrittäjyydelle ja matkailulle.Finnairin etupainoinen ratkaisu on iso pettymys. On erikoista, että Finnair jo etukäteen ilmoittaa, ettei se enää tulevina vuosina palvele näitä maakuntia, Ymmärrämme Finnairin tukalan tilanteen, mutta ymmärrys on vähissä sille, että jo nyt pitää ilmoittaa, ettei 2021 jälkeen lennetä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.

– Matkailu, tapahtumat ja vientiyritykset tarvitsevat toimivat lentoyhteydet kansainvälisille lennoille. Ne ovat kriittisiä myös kansainvälisten osaajien rekrytoinnin kannalta. Tikkakosken kenttä on hyvässä kunnossa ja joka tapauksessa siellä lennetään läpi vuoden. Matkustajaliikenteeseen täytyy nyt löytää luovia ratkaisuja, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kommentoi.

Yrittäjät pitää hyvänä, että Finnair palauttaa edes joitakin lentoja nyt tulevalle talvikaudelle marraskuun alusta alkaen. Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti torstaina, että valtio ostaa lentoliikennettä ko. lentoasemille 2021 loppuun saakka.

– Ehdotus on hyvä, mutta horisontti on liian lyhyt. Jos lentoliikenteen jatkumisesta on epävarmuus, se leikkaa väistämättä investointeja ja siirtää toimintoja maakunnista paikkakunnille, joilla on tarjolla paremmat yhteydet, Pentikäinen sanoo.

Yrittäjät edellyttää, että hallitus rakentaa nopeasti yhdessä maakuntien ja niiden toimijoiden kanssa pitkän tähtäimen suunnitelman, jolla turvataan riittävät yhteydet elinkeinoelämälle ja matkailulle.

– Yrityksille pitää olla vuosien näkymä. Päätöksiä tarvitaan nopeasti. On turha puhua maakuntien elinvoimasta, jos kansainvälisen kaupan ja matkailun kannalta keskeinen lentoyhteys katoaa kokonaan, hän toteaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy