Äänekoskella ei juhlitakaan kesällä uutta kulttuuritapahtumaa – Ääniä Festivaali perutaan


Ääniä Festivaali tiedottaa, että tapahtuma perutaan poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi.

Äänekoskelle heinäkuussa suunniteltu Ääniä Festivaali perutaan järjestelyitä vaikeuttaneen ja hidastaneen Covid19-pandemian takia. Panokset ladataan nyt seuraavaan kesään.

– Toivoimme viimeiseen asti pystyvämme pitämään kiinni Ääniä Festivaalin toteutumisesta alkuperäisillä suunnitelmilla. Aikataulu oli kunnianhimoinen jo ilman tämänhetkistä poikkeustilannettakin, tapahtumaa tuottava Jasu Rossi kertoo.

Ääniä Festivaalista valmisteltiin useita eri taiteenmuotoja yhdistävää, koko kaupungin uudenlaista kulttuuritapahtumaa. Vaikka suurimmat suunnitelmat siirrettiinkin odottamaan seuraavaa vuotta, tuottajat Rossi ja Mimi Steffansson keskittyvät nyt miettimään vaihtoehtoista kulttuuritarjontaa kesälle.

– Saimme niin valtavasti kannustusta tapahtuman järjestämiseen! Haluaisimme piristää äänekoskelaisia kulttuurilla näin vaikean kevään jälkeen. Nyt jos koskaan se tulee tarpeeseen. Seuraamme yleisen tilanteen kehittymistä ja ideoimme sen mukaan, Steffansson sanoo.

Joukko nykyisiä ja entisiä äänekoskelaisia ryhtyi rakentamaan Ääniä Festivaalia sen jälkeen, kun Keitelejazzin lopettamisesta uutisoitiin helmikuussa. Tapahtuman piti toimia kunnianosoituksena Jazzeille ja paikalliselle kulttuurielämälle.

Vastaa

 1. Bullriver

  No onpa ankeaa. Keitelejazz oli ainakin allekirjoittaneelle se Äänekosken suven huipentuma. Usein se kelien puolestakin kuuma heinäkuun hehku. Aki Sirkesalo jäi mieleen. Nyt Äänekosken kesästä tulossa kesä ilman kohokohtaa. Ja koronabaariakaan ei Sokoksella enää ole.

  Vastaa
  1. Pekune

   Keitelejazz-tapahtuma on ollut suven huipentuma minullekin sinä aikana, kun olen Äkellä asunut. Jospa vapaa-aikalautakunta ja kaupunginhallitus selventäisi kansalaisille taustat tarkemmin. Tuosta olisi syytä hankkia virallinen selvitys kuunnellen virkamiesten lisäksi jazzorganisaatiota; aiheesta kaivataan ”totuuskomissiota”. Äänekoski-ryhmässä facebookissa aiheesta jo kirjoiteltiin ja vaikutelmaksi jäi, ettei taustoja tunneta edes luottamusmieselimissä. Toisaalta nyt maailmassa on terveyskriisi ja talouskriisi painaa päälle joten jazzit olisivat todennäköisesti peruuntuneet senkin takia. Nyt juuri ei jazzien peruuntuminen harmita niin paljon johtuen isommista huolen aiheista.

   Vastaa